Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Mehdi Bennani wint race 2 in Wuhan, Coronel haalt finish niet

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 oktober 2018 10:08 • Print artikel

Mehdi Bennani heeft de tweede race in de WTCR-race of China-Wuhan gewonnen. De Marokkaan maakte optimaal gebruikt van de reverse-grid, startte vanaf pole en gaf ondanks veel druk de overwinning niet meer weg. Tom Coronel kende een moeizame race en viel na 7 ronden al uit.

Mehdi Bennani

Bennani startte vanaf pole en zag Ma Qing Hui een slechte start hebben. De Chinees miste de eerste bocht en viel ver terug. De Marokkaan zag alleen wel Aurélien Comte al snel dichtbij hem komen. Bennani stond praktisch gezien de hele race onder druk van de Fransman en tegen het einde van de wedstrijd werd het zwaar voor hem. Comte probeerde er voorbij te komen, haalde Bennani ook in, maar ging direct wijd en moest de positie weer af staan. Bennani hield vol en pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen, gevolgd door Comte. Nathanaël Berthon werd na een late aanval op Oriola derde en pakte zo zijn eerste podium in de WTCR.

Bennani was uitzinnig na zijn overwinning: “Ik wist dat het zwaar zou worden aangezien onze wagen meer gewicht heeft. De banden zouden het zwaar krijgen en dat gebeurde ook. Comte had me ingehaald, maar ik wist dat hij nooit de bocht kon maken.” Bennani droeg zijn overwinning op aan de koning van Marokko: “Ik wil deze overwinning graag aan hem opdragen. Zonder zijn hulp had ik hier waarschijnlijk niet gestaan.”

Tom Coronel kende al geen al te best weekend en daar kwam in race 2 nog een uitvalbeurt bij. De Nederlander kon na 7 ronden niet meer verder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS