Ovalracing Venray

Marcel Dekker en Barry Maessen fel in gevecht in LMV8 Oval Series op RaceWay Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 23 augustus 2017 08:38

Voor de LMV8 Oval Series op Raceway Venray was het een bewogen weekeinde. Zes races verdeeld over twee dagen was een uitdaging voor de coureurs die fysiek getest werden. Door diverse omstandigheden is het startveld iets kleiner dan normaal. Door de races op Warneton Speedway en de 24 uur van Zolder was de startlijst beperkt tot vijftien coureurs, maar de spanning was er niet minder om, want het publiek kreeg spectaculaire races voorgeschoteld.

null
Op zaterdag won Barry Maessen twee van de drie races. In de eerste manche werd de thuisrijder op de hielen gezet door Marcel Dekker. Dekker maakte zijn debuut tijdens de races op Raceway Venray in juli en de oud Clio Cup kampioen rijdt snelle tijden. Halverwege de race ging de Zuid-Hollander aan de leiding in de race. Dekker kon niet voorkomen dat Maessen hem voorbij zou steken in zijn snelle LFR chassis. In de tweede race won Ralph Verberkt. Maessen had pech en raakte de muur waardoor hij de finish niet haalde. In de finalemanche op zaterdag werden de meeste kampioenschapspunten verdeeld. Maessen startte in de achterste regionen en vocht zich naar voren. De Limburger profiteerde van neutralisaties die het veld dichtbij elkaar hield. Hiermee haalde Maessen de concurrentie in. Jos Kuypers scoorde belangrijke punten door op de tweede plaats te finishen. Dekker werd derde.

Chris Holtkamp, dit seizoen voor het eerst in actie op Raceway Venray, nam de leiding in de eerste race op zondag. Marcel Dekker ging vanuit het middenveld naar voren. Dekker liet zich niet afschrikken door Verberkt die naast hem, driftend, door de bocht ging. Halverwege de race ging Dekker opnieuw aan de leiding. Maessen had inmiddels de achtervolging ingezet en reed gemiddeld 0,2 seconde per ronde sneller. De laatste drie ronden van de race reed het leidende duo zij-aan-zij. Met een verschil van 0,010 seconde kwamen zij over de finish, Dekker als eerste. Voor de tweede manche ging Maessen vanuit het achterveld snel voorbij concurrent Dekker. Een neutralisatie als gevolg van Jeroen Hermans die was gespind, bracht het veld opnieuw dicht bij elkaar. Maessen profiteerde opnieuw in zijn snelle auto. De coureur uit het Limburgse Ysselsteijn ging na de herstart direct naar de leiding. Achter hem volgden Kuypers en Dekker op de finish.

Voor de finale op zondag was er een nieuwe winnaar. Nick Aerts was snel onderweg en bouwde een voorsprong op van maximaal vijf seconden. Maessen zat in het begin van de race klem achter Philip Bachor en Patrick Heckhausen die vochten voor positie. Nadat Maessen het duo voorbij was, werd de race geneutraliseerd. Vanwege voorwerp op het circuit kwam de safety car kort in de baan. Bij de herstart ging Maessen voorbij Verberkt voor plaats twee. Hij was op weg naar Nick Aerts en ging er in eerste instantie voorbij. Maessen werd echter gestraft vanwege gevaarlijk rijgedrag en moest zijn positie inleveren. Aerts won, voor Maessen en Verberkt.

null
Barry Maessen reed tijdens de tweede manche een ronde van 0:19.020. Hij verbeterde het race ronderecord op naam van Frank Wouters uit 2014 met 0.013 seconde. De LMV8 Oval Series komt opnieuw in actie op 24 september tijdens de Hotrod Supercup.