Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota zet de deur open om ook in 2019/20 FIA WEC te rijden: "Het is logisch om te blijven racen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 november 2018 22:35 • Print artikel

Toyota is zich al aan het voorbereiden op het FIA World Endurance Championship van 2019/20. Dat seizoen start september 2019. Ondanks dat de Japanse fabrikant nog moet bevestigen dat men in het eerste seizoen van het winterkampioenschap gaat rijden. In Keulen bereidt men zich al voor met de TS050 Hybrid, ondanks dat een beslissing nog genomen moet worden.

Toyota LMP1 Le Mans foto Wim Boekel

“We bereiden de budgetten voor en om in zijn algemeenheid klaar te zijn voor het volgende seizoen”, aldus TMG-teamdirecteur Rob Leupen tegen het Engelse Autosport. “Het gaat allemaal die kant op en we komen dichter bij een besluit om door te gaan na het huidige superseizoen. We moeten er volgend jaar bij zijn.”

De verwachting is dat een definitieve beslissing in januari genomen worden. "Toyota maakt meestal in februari haar aankomende autosport-programma’s bekend", zo vertelde de Nederlander. De teamdirecteur zei dat het ook de meest logische keuze is om door te gaan met de TS050 Hybrid, in wat het laatste seizoen van de huidige LMP1’s is, voordat de hypercars gaan komen.

“Het is logisch om te blijven racen en het team samen te houden”, zei Leupen. “We hebben een mooie machine waar we graag mee racen en we zijn in staat om onszelf voor 2020 voor te bereiden als we gaan deelnemen.”

Daarnaast zei de Nederlander dat een aankondiging van Toyota over de ontwikkeling van een hypercar tegelijkertijd komt met de onthulling dat Toyota ook in 2019/20 rijdt in het FIA WEC. “We hopen dat dit gebeurt, omdat we een programma moeten starten”, zei Leupen. “We zijn betrokken bij de ontwikkelingsgroep van de reglementen en we doen studies. Of we het daadwerkelijk doen is nog niet besloten, maar het ziet er positief uit.”

De teamdirecteur van TMG laat zelfs weten dat sommige ontwikkelingen mogelijk op de TS050 Hybrid gebaseerd gaan worden. “Als we kijken naar onze deelnemers, dan moeten we misschien één of twee kleine stappen in de ontwikkeling doen, maar we doen niets groots”, zei Leupen. Wanneer het team ook in 2019/20 deelneemt aan het kampioenschap is er een kans dat Toyota een kans heeft op een hattrick. Als dat lukt mogen ze de trofee houden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS