Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota-directeur Rob Leupen: "Rebellion is een echte bedreiging, ik denk dat het kampioenschap in Le Mans wordt beslist"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 januari 2020 13:01 • Print artikel

In Bahrein toonde Rebellion aan, dat wanneer Toyota een zware handicap heeft, Rebellion mee kan vechten voor de overwinning. Het Zwitserse team pakte daar de pole position. In de race raakte de Rebellion echter één van de Ginetta’s, wat hen de kans op de overwinning kostte. Volgens Toyota-teamdirecteur Rob Leupen is het privé LMP1-team dan ook een echte bedreiging voor het team uit Keulen.

Toyota TS050 Hybrid WEC Le Mans winnaar

“Als ze zo doorgaan als dit dan zij ze een bedreiging. Maar ze moeten wel wat races winnen en ik verwacht dat ze hier in Bahrein zich sterker zullen profileren. Tenminste, dat ze zo snel als wij zijn”, aldus Leupen tegen het Engelse Autosport. “Ze hadden hun problemen, welke je moet oplossen. Ook wij hadden wat problemen in de race, maar niet zo dramatisch als Rebellion ze tegenkwam. Dus vanuit dat oogpunt, ja, zijn ze een bedreiging. Ze zijn een tegenstander, maar dat moeten ze ook zijn. De regels zijn in hun richting geschreven, zodat ze ook werkelijk een tegenstander kunnen zijn. Dus ik kijk uit naar een paar interessante races in Austin en daarna Sebring en Spa en dan Le Mans.”

Doordat de Toyota’s na de vierde race bovenaan in het kampioenschap staan, hebben ze een stevige handicap. Daardoor is de Rebellion een stuk lichter en dan is er nog de Ginetta die zonder handicap rijdt. De Toyota-teamdirecteur verwacht dan ook dat het Japanse team het zwaar gaat krijgen in Austin en nog zwaarder in Japan.

“De auto #7 blijft waar het is, de auto #8 krijgt het iets beter”, aldus de Nederlander over zijn auto’s. “En het is duidelijk wat beter voor Rebellion in Austin en normaal gesproken erg, erg goed voor Ginetta. Maar, we gaan het zien. We verwachten hier ook niet te winnen. Dus we gaan zien hoe veel lastiger het voor ons wordt, maar uiteindelijk is acht uur een lange race. Onze auto is extreem betrouwbaar en de coureurs line-up is erg sterk. Dus vanuit dat oogpunt kunnen we hier winnen, de anderen waren niet in staat om te pushen. Hetzelfde geldt in Austin. We gaan het zien. We gaan niet de snelste zijn. Theoretisch moet Ginetta met een zekere tijd kunnen winnen en dan zelfs voor ons. Oké, Austin is een race van zes uur, die daarmee wat korter is dan een acht uur durende race. Maar dat is iets wat ze ook weer succesvol kan maken. Ik denk dat het kampioenschap in Le Mans wordt beslist.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS