Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries erg blij over interesse van topteam: "Er is altijd een wens om races te winnen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 december 2019 06:10 • Print artikel

Nyck de Vries rijdt sinds dit seizoen in de Formule E voor het Mercedes-Benz EQ-team. Daarmee heeft de coureur een fabriekscontract binnengehaald. Hoe staat het met de activiteiten van de Nederlander in het FIA World Endurance Championship? De coureur rijdt daar immers in het team van Racing Team Nederland en testte recent de LMP1 van Toyota.

Nyck de Vries Toyota

“Ik geniet van het WEC en ik denk dat het bij mijn aanpak past”, aldus de 24-jarige Fries tegen het Engelse Autosport. “Het FE-programma met Mercedes heeft mijn prioriteit, maar ik hoop dat ik het WEC er naast kan blijven doen, zolang er niet te veel samenloop is.”

Inmiddels heeft Toyota interesse in de coureur getoond voor haar hypercar, die vanaf 2020/21 gaan rijden in de FIA WEC. “Ik weet niet van hoe dichtbij ze mij volgen, maar ik ben blij dat ze dat doen”, zegt De Vries. “Er is altijd de wens om races te winnen.” Voorlopig moet de coureur het doen met de test met de Toyota TS050 Hybrid, waarin hij tijdens de rookietest in Bahrein reed. “Ik reed veel ronden en kreeg een goede ervaring in een erg interessante auto”, zegt de Nederlander.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS