Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LINE-UP: Romain Dumas en Louis Deletraz voor Rebellion Racing in 24U van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2020 09:16 • Print artikel

Rebellion Racing heeft de line-up voor de aankomende 24 Uur van Le Mans uitgebreid. Tweevoudig Le Mans-winnaar Romain Dumas en Formule 2-coureur Louis Deletraz worden voor de endurance klassieker aan het team toegevoegd. Het tweetal gaat in de Rebellion-Gibson R13 rijden, die ook tijdens de 6 uur van Spa ingezet gaat worden. Het tweetal gaat rijden met vaste waarde Nathanael Berthon die ook in Silverstone reed met deze auto.

null

“Ik ben extreem blij om deel uit te maken van het Rebellion Racing-team voor Spa en Le Mans”, reageerde Dumas. “Toen Alexandre Pesci mij een paar maanden geleden vroeg naar deze kans, twijfelde ik geen seconde.” Voor de 42-jarige wordt het zijn eerste LMP1-wedstrijd, nadat hij na de winst in Le Mans in 2016 vervangen werd door Porsche.

Deletraz stapt in de voetsporen van zijn vader door naar Le Mans te gaan. Jean-Denis Deletraz reed maar liefst negen keer de 24 uur van Le Mans. “Komende uit een racefamilie en naar Le Mans te gaan om mijn vader vele keren te zien racen, was het altijd een doel om daar deel te nemen”, legt de jonge Zwitser uit. “Ik had niet verwacht dat het dit jaar ging gebeuren, om eerlijk te zijn, maar Rebellion is het beste team waarmee ik dit kan doen en de beste plek om mijzelf te tonen.” Voor Deletraz, die werkt als simulatorcoureur voor het Haas F1-team, benadrukt dat het geen pad naar de Formule 1 is. “Het is lastig om binnen te komen in de F1, maar het is nog steeds mijn doel”, aldus de F2-coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS