Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S: Ginetta onthult haar krachtpatser voor de LMP1 van het FIA WEC: de G60-LT-P1

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2018 13:04

Ginetta heeft haar LMP1 onthuld op de Autosport International Show in Birmingham. De auto gaat onder de naam G60-LT-P1 door het leven. De auto werd gepresenteerd in de kleuren van TRS Racing Manor. Het enige team wat tot nu toe met de auto voor het superseizoen 2018/19 is bevestigd.


De bolide werd door Ginetta-directeur Lawrence Tomlinson met technisch directeur Ewan Baldry en Manor-sportiefdirecteur Graeme Lowdon onthuld. Ook de voorzitter van TRS, Zhang Yi en vice-president Li Qiao waren aanwezig bij de presentatie.



“Ik ben blij om eindelijk ons laatste machine voor de motorsport te onthullen en wat is een beter moment dan bij het begin van onze 60 jaar van fabricage”, reageerde Tomlinson. “Ginetta heeft een lange historie van internationaal succes met de G55 GT4, LMP3 en G57. De LMP1 gaat een sterkere tegenstander in de FIA World Endurance Championship en in Le Mans zijn. We hebben een fantastich team van ontwerp-engineers in Leeds, die met wat excellente partners aan het project hebben gewerkt en we kunnen niet wachten om te tonen wat de LMP1 waard is op de baan.”



De verwachting is dat de auto in de komende week getest gaat worden en verdere details over de line-up van de coureurs zullen snel volgen. Lowdon bevestigde dat Manor haar coureurs heeft bepaald, maar moet ze nog gaan aankondigen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS