Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24 Uren Le Mans 2019: een nieuw team is geboren! De MissionH24 is het bewijs dat Le Mans een proeftuin is...

Uitgegeven door Peter Vader • 5 februari 2019 14:28 • Print artikel

H24Racing is het geesteskind van GreenGT en de ACO, de partners achter MissionH24, het project om met een ​​waterstof-elektrisch prototype te racen dat de weg zal banen naar de mobiliteit van de toekomst. In 2024, zal een nieuwe klasse van waterstof-aangedreven auto's deelnemen aan de 24 Uren van Le Mans, naast de auto's met een traditionele verbrandingsmotor. Door de ACO is al uitgebreid gewerkt aan de introductie van deze opwindende, gloednieuwe klasse voor auto's in endurance races. Details zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt. Wederom bewijst de ACO dat 'endurance racing' een formidabele proeftuin is voor duurzame ontwikkeling.

H24Racing


Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest: "Een nieuw team geeft opwinding, enthousiasme, verwachting en belofte aan. Het moet een gevoel van voldoening geven door de komst van H24Racing aan te kondigen. Met dit team maken we ons project werkelijkheid. GrowT's prestaties op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en implementatie in brandstofcellen-technologie is ongekend."

Pierre Filon Le Mans RX foto Peter Vader
ACO voorzitter Pierre Filon: "Le Mans is een proeftuin voor duurzaamheid, we beginnen met MissionH24 aan een lange reis"

Afgelopen september lanceerden de ACO en GreenGT de MissionH24, om waterstofvermogen en zero-emission oplossingen te promoten en de aandacht te vestigen op hoe snel deze energie vordert. De uitstraling van Le Mans zal helpen het profiel van de technologie te verbeteren. H24Racing is het resultaat van de ACO-GreenGT-samenwerking. Met dit team wordt onze joint venture een echt sportieve onderneming met een tastbare demonstratie van onze intenties. We zullen onze nieuwe technologie op de proef stellen, in het juiste spoor komen, in contact komen met andere brandstofsoorten en aandrijflijnen. Het besef dat 2024 net om de hoek is en de 24 Uren van Le Mans binnenkort een waterstofauto op de grid zal hebben, is bijzonder verheugend. Maar vergis u niet, we zijn ons er terdege van bewust dat dit slechts het begin is van een immense uitdaging. Vandaag begint H24 Racing aan een lange reis."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS