Karting • Karting Diversen

Stan Pex doet het super met zijn team: snelle kart-tweeling Tim en Nick Gerhards doen goede zaken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2019 11:00

GENK – Het is bijkans een zekerheidje: als er ergens in Nederland of België gereden wordt in de Rotax Max Minimax-klasse, dan zijn de broertjes Tim en Nick Gerhards erbij. Nog een zekerheidje: de elfjarige twee-eiige tweeling is dan voorin te vinden. Dat bleek ook afgelopen weekeinde in Genk, waar ze voorin eindigden tijdens de eerste ronde van het Benelux-kampioenschap.

Teambaas Stan Pex met Tim en Nick Gerhards

De best presterende van de twee was Tim. Hij won het totaalklassement op overtuigende wijze: in alle vier de races kwam hij als eerste over de finishlijn. Een superstart voor de snelheidsduivel uit Mokum. “Dit is superfijn. Elke race van het weekend winnen is leuk.” Zijn één minuut oudere broertje Nick werd vierde. “Ik ben niet helemaal tevreden”, zei hij. “Ik had eerlijk gezegd beter verwacht.”

Nick werd respectievelijk vijfde, vierde, vierde en nog eens vierde in de races, verdeeld over de zaterdag en de zondag. “Deze baan ligt me nu iets minder. Voorheen reed ik hier wel goed, waarom het nu wat minder gaat, weet ik niet.” Wat dat betreft keek Nick al uit naar zijn volgende race, de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap in Berghem. Dat is een circuit waar hij altijd goed uit de voeten kan. “Die baan ligt me echt. Ik denk dat ik daar weer op het podium kan komen. Dat hoop ik tenminste wel.”

Broertje Tim was logischerwijs een stuk beter te spreken over zijn weekeinde. Vier races, vier gewonnen. Beter kon niet. “Ik heb nog nooit eerder vier keer in een weekend gewonnen. Vrijdag ging het al goed tijdens de trainingen. Zaterdag werd Tim tweede in de kwalificatie. “Dat kwam omdat we nog niet alles goed hadden afgesteld. Maar dat het in de races hier zo goed zou gaan, had ik echt niet verwacht. Tijdens de BNL Kick-Off op dit circuit (die Nick won, red.) zaten de rijders een stuk dichter bij elkaar.”

Hoe het ook zij, het seizoen is inmiddels een aantal wedstrijden oud en Tim en Nick kunnen inmiddels wel concluderen dat hun nieuwe karts van Kart Republic uitmuntend zijn. Ze zijn altijd snel, op elk circuit. Dat hebben ze natuurlijk mede te danken aan hun papa, teammanager Stan Pex en de monteurs van SP Tuning, maar de kart op zich is al erg goed. Nick: “Ik vind hem lekkerder rijden dan de vorige kart. Hij voelt veel beter aan. Dat merk je bijvoorbeeld tijdens het remmen. Dat gaat heel anders, fijner.” Tim: “Ik moest in het begin wel wennen aan dat remsysteem, maar nu vind ik het ook beter.”

Tim Gerhards wint MiniMax BNL

Het vertrouwen in het team van Stan Pex is groot, ze voelen zich er thuis en het materiaal is dik voor elkaar. De broers kijken dan ook uit naar de volgende race in Berghem. Voor Nick geldt dat hij terug hoopt te keren op het podium en dan het liefst de winst natuurlijk. Ook Tim hoopt (opnieuw) op de hoogste trede te kunnen plaatsnemen. Toch wilden ze zich niet wagen aan voorspellingen. Nick: “Ik ga gewoon mijn best doen en dan hoop ik dat het goed komt.” Tim: “Aan ons materiaal ligt het niet. Nu moeten wij het weer laten zien.”

Wie meer wil weten over Tim en Nick moet de TV Show in de gaten houden. De redactie van het tv-programma van Ivo Niehe heeft ruim een week geleden opnames gemaakt over de tweeling. Nick: “Ze hadden ons gevraagd of we mee wilden doen. Ik vond het in het begin ontzettend spannend met al die camera’s om ons heen. Maar het was ook heel leuk omdat iedereen heel erg aardig was.” Daar blijft het overigens niet bij, want inmiddels worden Tim en Nick ook gevolgd door documentairemakers voor een documentaire die op termijn op NPO3 wordt uitgezonden.

Nick en Tim Gerhards worden in hun raceactiviteiten ondersteund door Nyetimber, Parker & Williams en Smit Cruyff.

Bezoek eens de website van Nick en Tim: www.nickgerhards.nl en www.timgerhards.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS