Karting • Chrono

Tim en Nick Gerhards gehuldigd op NK-podium! Snelste tweeling van Nederland stapt over naar SP Tuning van Stan Pex

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 december 2018 10:58

VENRAY – Nick werd derde bij de rookies in de Minimax-klasse van het Nederlands kampioenschap karten, zijn elfjarige tweelingbroertje Tim eindigde net één plaats hoger in dat klassement en werd tevens vicekampioen van het algemeen klassement. Dat betekende opnieuw een stel bekers om mee naar Amsterdam te nemen. Zaterdag in Venray tilden de snelle broers die trots boven hun hoofd tijdens de kampioenenhuldiging van het NK in Venray. Bovendien hadden ze ook nieuws rond hun plannen in 2019. De razendsnelle tweeling komt volgend seizoen uit voor SP Tuning van Stan Pex.

Tim en Nick Gerhards gehuldigd op NK-podium, veel bekers mee naar huize Gerhards

“Ik vond het eerst wel spannend omdat er zoveel mensen waren”, zei Nick over de prijsuitreiking die NK-organisator elk jaar houdt na afloop van het seizoen. Dan worden alle (rookie)kampioenen en de nummers twee en drie in het zonnetje gezet en krijgen zij hun welverdiende bekers uitgereikt. Tim: “Ik vond het heel leuk met al die mensen erbij. Het is altijd leuk gehuldigd te worden.”

Wat de prestaties van de net elf jaar geworden twee-eiige tweeling zo knap maakt, is dat Nick en Tim dit jaar debuteerden in het NK voor tweetaktkarts. Daarvoor reden ze twee jaar in de Parolin Rocky-klasse. Vorig jaar werden ze nog één en twee in de eindstand van dat kampioenschap. De omschakeling betekende een andere motor met veel meer vermogen, een andere kart en nog meer competitie. Bovendien sloegen ze de tussenliggende Micromax-klasse over en reden ze zodoende tegen meer ervaren jongens van twaalf en dertien jaar oud. Toch lieten zij blijken onder de vleugels van topteam Hugo Motorsports daar geen enkele moeite mee te hebben gehad.

Tim was dan ook danig te spreken over zijn vicekampioenschap in zowel het algemeen klassement als bij de rookies. “Ik ben er heel blij mee. Ik had ook niet echt verwacht vicekampioen te worden. Ik wist niet wie er allemaal precies reden in het NK-tweetakt. Ik kende er niemand. Dat ik dan tweede ben geworden in de eindstand had ik aan het begin van het kampioenschap niet verwacht.”

Hij had veel geleerd van de sterke competitie. “En dan vooral op het vlak van discipline. Ook ben ik beter geworden in inhalen en het rijden van bochten gaat nu ook beter.” Nick: “Ik heb bij Hugo (van der Ham, teameigenaar) geleerd hoe ik de bochten zo goed snel mogelijk kan nemen, wanneer ik op het gas moet gaan en welke racelijnen ik moet rijden. Ook onze vader (zelf autocoureur) en Mike Koene hebben me veel geleerd. Ook inhalen en verdedigen. Omdat we dit seizoen in een hogere klasse hebben geracet, heb ik voor mijn gevoel meer geleerd dan in de eerste twee jaar.”

Tim en Nick Gerhards met vader Peter en coach Mike Koene

Voor komend seizoen stappen Nick en Tim over naar het team SP Tuning van Stan Pex. Daar hebben ze hoge verwachtingen van. “Stan Pex heeft ons gevolgd, het afgelopen jaar”, legde hun vader Peter uit. “Hij zei dat hij een goed gevoel had gekregen bij Nick en Tim. En Stan wil alleen maar winnen.”

Het doel voor 2019 mag dan ook duidelijk zijn: de titel. Nick: “Ik hoop dat ik kampioen word, en dat mijn broertje tweede wordt.” Tim: “Ik hoop dat ik eerste word en mijn broertje tweede.” Dat belooft dus alvast veel goeds. “Maar we zullen elkaar wel helpen als het moet. We zijn tenslotte tweelingbroers!”

Nick en Tim Gerhards bedanken Hugo van der Ham, Hugo Motorsports, monteur Mike Koene en hun vader. Zij worden in hun raceactiviteiten ondersteund door Nyetimber, Parker & Williams en Smit Cruyff.

Neem ook eens een kijkje op de website van Nick en Tim: www.nickgerhards.nl en www.timgerhards.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS