Karting • Karting Diversen

Jos Verstappen: "Ik was altijd maar met hem aan het racen, een sociaal leven had ik dus in feite niet"

Uitgegeven door Johann Petermann • 21 juni 2018 17:53 • Print artikel

In een interview met Topgear vertelt Jos Verstappen hoeveel zijn zoon voor hem betekent. Voordat Max Verstappen in de Formule 1 kwam en uiteindelijk zijn talent aan de wereld toonde vergde die aanloopfase veel van Jos: "Ik was alleen maar geÔnteresseerd in racen, de rest kon me gestolen worden. Ik was altijd maar met hem aan het racen, een sociaal leven had ik dus in feite niet. Ik was zijn monteur, bestuurde het busje, tunede de motoren en dat zeven dagen in de week. Het was haast een baan, van acht uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds, ik was amper thuis. Ik heb er werkelijk alles aan gedaan en veel voor opgeofferd," legt Jos Verstappen uit.

Max Verstappen en Jos Verstappen karting

Ook laat Jos zich uit voer de legendarische race van Max in BraziliŽ in 2016 toen hij zowat het hele veld voorbij reed in de stromende regen en uiteindelijk op het podium belandde. "Ik heb het hem eerder zien doen in een kart. Maar om dat te doen in een F1 auto, onder die omstandigheden... Ik vroeg me wel af waarom die andere coureurs niet ook probeerden om andere lijnen te rijden. Toch is dat waarschijnlijk niet zo makkelijk, het is een gave om te weten waar je moet rijden om grip te vinden, en het juiste gevoel te hebben ervoor."

Jos Verstappen

"Toen we nog karten pakte iedereen zijn spullen als het begon te regenen, maar ik zette de regenbanden erop. Hij leerde op die manier zo veel. Hij heeft het vertrouwen in zichzelf, in de wagen, wanneer hij remt, het is een bijzonder joch," aldus een trotse vader.

ACTIE: THE SUBģ Black Edition - Thuistap met elegante zwarte behuizing. Past perfect in iedere keuken! Tot en met zondag 24 juni geeft Heineken 10 euro korting op THE SUB Black edition. Gebruik hiervoor de promotiecode: KORTINGSCODE10

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS