Formule 1

Jos Verstappen offerde zijn loopbaan: "Ik stop per direct! Het is nu aan Max en Red Bull"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 14 mei 2016 19:08

Jos Verstappen zal tijdens de Formule 1 weekenden minder nadrukkelijk aanwezig zijn nu zoon Max bij een topteam zit. Max Verstappen maakte vorige week de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Volgens 'Jos the Boss' zit de tijd van Max in goede richting sturen er voor hem nu op. Hij zal naar de races blijven komen om zoonlief te steunen, maar echt advies zal hij niet meer geven. Jos Verstappen offerde vele jaren op waarin hij zelf nog kon racen om Max vanaf de karting naar de F1 te brengen.


“Ik denk dat het in deze fase van zijn carrière beter is dat ik nog een stap terug doe", vertelde Jos Verstappen aan verschillende pers in Barcelona. "Hij is nu waar hij moet zijn, en het gaat om Max en niet om zijn vader. Ik heb tot dit punt mijn werk gedaan. Hij zit nu bij een topteam, waar hij hoort te zijn."

Overlegd met Max over zijn rol heeft Jos echter niet: “Het was mijn beslissing. Ik had ook een column bij een krant (De Telegraaf), maar ik heb alles stopgezet, want ik wil niet op de voorgrond zijn, maar op de achtergrond. Het is nu aan het team. Het is nu aan Christian Horner, Helmut Marko en Max om te zeggen wat ze willen zeggen. Dat is niet meer aan mij.”

Max zei eerder al iets soortgelijks in gesprek met SpeedWeek: "Ik weet niet waar mijn vader is, ik heb hem niet in de pitbox gezien. Hij doet waarschijnlijk een stapje terug en dat is prima."


De F1 Grand Prix van België op het legendarische F1-circuit van Spa-Francorchamps is al decennialang één van de hoogtepunten van de Formule 1-kalender. Ook Max Verstappen met de Red Bull RB12 komt in actie op vrijdag, zaterdag en zondag voor het oog van de vele tienduizenden Nederlandse en Belgische racefans. Wil jij ook erbij zijn? Wacht dan niet te lang met boeken. Op is op! Kijk HIER voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS