Karting • Karting Diversen

Hannes van Asseldonk in de hoogste versnelling bij AVG Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2008 11:37 • Print artikel

AVG Racing heeft wederom een jong talent in haar gelederen. Het succesvolle PCR-team onder leiding van oud coureur Anton van Grunsven heeft haar zaakjes goed voor elkaar. In 2007 werd Thomas Knopper Europees kampioen karting, en dit seizoen behaalde Joey Hanssen een knap podium bij het EK in Mariembourg en streed tot het laatste EK voor zijn titelkansen. Voor de komende twee seizoenen heeft het team Hannes van Asseldonk vastgelegd. RaceXpress.com kreeg de primeur ter ore.

Hannes van Asseldonk met teambaas Anton van Grunsven in PCR kleuren

Teambaas Anton van Grunsven is hiermee uitermate tevreden: “Hannes is een jong talent met veel potentie. Ik verwacht dat hij komend jaar redelijk mee kan komen met de top, en dan gaan we het jaar erna voor de hoofdprijs. Het wordt voor hem een heftig programma met het Duits kampioenschap, het Europees kampioenschap en het WSK”, vertelde Van Grunsven.

Vader Peter van Asseldonk legt uit hoe de beslissing tot stand is gekomen: “We hebben een lastige afweging moeten maken. We hebben altijd prettig gewerkt en veel geleerd, onder de hoede van Dennis de Bruijn van CRG Holland. Daarnaast hebben we mooie successen geboekt, en het WK moet nog komen dus wie weet zit er nog wat in petto. De keuze is zwaar geweest maar dit was voor ons de beste optie. Buiten dat AVG Racing een uitstekende staat van dienst heeft, is het mede gebasseerd op het feit dat Hannes op zijn scooter nu in twee minuten bij AVG is. Hij kan daar zelf in de avonduren sleutelen en zo leert hij op een ongedwongen manier wat techniek is. Dat is voorwaarde om talent te ontwikkelen. Het is dichtbij en dat is puur praktisch”, aldus Peter van Asseldonk.

Hannes van Asseldonk kijkt uit naar de samenwerking: “Ik ga komende twee jaar bij Anton rijden. Vanaf nu is het veel trainen, de wintercup rijden en dan aan het echte werk beginnen. We hebben een contract voor twee jaar en een leercurve opgesteld. Bij CRG heb ik veel geleerd, vooral om goed te racen. Nu dus de overstap naar schakelkarts. Ik kan veel leren van het team over het omgaan met het schakelen, en bovendien is het een groot voordeel dat Anton zelf ook heeft gereden. Aangezien we er niet vanuit gaan dat ik met de schakelkart direct vooraan mee kan doen hebben we er twee jaar voor uitgetrokken. Ik heb een mooie tijd bij Dennis en CRG gehad en ik heb er veel geleerd, ik heb daar echt leren karten. Maar ik wil verder, vandaar deze keuze. Ik wil ze via deze weg bedanken voor de fijne samenwerking met als hoogtepunt het podium tijdens het EK, maar we hebben het WK nog voor de boeg...“, eindigde Van Asseldonk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS