Karting • Karting Diversen

Dilano van ‘t Hoff wint laatste race KNAF Cup IAME X30 en gaat met WK-ticket op zak naar Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2017 14:30

Dilano van ’t Hoff rijdt een ijzersterk seizoen. De pas 13-jarige karter uit Dordrecht, die vorig jaar nog Nederlands kampioen bij de Mini's werd, is doorgestroomd naar de IAME X30 junioren. Daar rijdt hij dit seizoen veel wedstrijden en vertaalt deze races ook naar succes. Zo won hij op knappe wijze de laatste race van de KNAF Cup in Emmen in de IAME X30 Junioren klasse. Het racetalent kreeg hiermee ook een felbegeerd ticket voor het WK X30 in Le Mans in handen. In Frankrijk wordt daar op 15 oktober de ‘grande finale’ verreden waar de beste rijders van de IAME X30 uit meer dan dertig verschillende landen gaan strijden om de hoofdprijs.

Dilano van 't Hoff

Dilano, Ook racete Dilano dit jaar in de X30 Euro Challenge. "Vooral om ervaring op te doen", lichtte Dilano toe. Maar de prestaties van Van ’t Hoff waren boven verwachting. Hij nestelde zich brutaal in de voorste gelederen. “We reden bij Fusion, dat doen we ook in Le Mans. Ik ben daar super tevreden over. Ik kwam daar in een gespreid bedje terecht. Echt een super team. Ik had gewoon niet verwacht dat ik zo goed mee zou komen bij de EK’s. In totaal eindigde ik in het EK op de zevende plek, maar met wat meer geluk had dat ook een derde of vierde plek kunnen zijn. Dit jaar heb ik al gereden in de KNAF Cup, X30 Eurochallenge en de GK4 Kart-Series, daar zijn nog twee races van.”

Bij de laatste race voor de KNAF Cup in Emmen ging Dilano voor niets anders dan de winst. “Het ging zoals gehoopt, wel had ik veel tegenstand van Quinten Bijwaard. In de tweede serie had ik een goede start en was in gevecht met Quinten. Met een verrassingsaanval op het rechte stuk pakte ik hem. Ik lag de hele race op kop en maakte geen fouten. We hebben gewoon alle races gewonnen en de finale. Ik was erg blij met de overwinning, het laat zien dat we op de goede weg zijn.”

Dilano van 't Hoff met WK-ticket naar Le Mans

Dilano, zoon van autocoureur Alex van ‘t Hoff, focust zich vanaf nu volledig op de WK-finale in Le Mans op 15 oktober. “Ik ben vereerd dat ik naar de International Finals in Le Mans mag. De kartbaan ligt bij het beroemde autoracecircuit van de 24 uur van Le Mans. De beste rijders van alle deelnemende landen zijn er. Het zal echt zwaar worden, maar ik heb er erg veel zin in. Dit is toch het mooiste evenement van het seizoen! We hebben er al eens getest. Het is een leuk circuit met een mooie accommodatie. Er zullen veel rijders zijn in Le Mans, ik hoorde dat er meer dan 400 deelnemers zijn. Dus dat is super. De concurrentie zal zwaar zijn en ik hoop op een plek in de top 10.”

Zonder hulp was Dilano van ’t Hoff dit jaar zover niet gekomen. “Ik wil dan ook graag mijn monteur Willem Jan Schoots van Kartingshop.nl, mijn vader en mijn sponsoren bedanken.”

Dilano van ’t Hoff wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door Trefoil Trading BV, DHG, ReyerParc, Kartingshop.nl, Vroam en V8 Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS