Karting • Chrono

Dilano van 't Hoff na sportieve strijd Nederlands kampioen: "Wij zijn niet zoals Hamilton en Rosberg"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2016 09:40

EINDHOVEN – Voor Dilano van ’t Hoff kon zijn weekeinde nauwelijks mooier. De twaalfjarige karter uit Dordrecht werd tijdens de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap op De Landsard in Eindhoven, na opnieuw een uiterst sportieve strijd met de concurrentie, Nederlands kampioen bij de Mini-junioren!

Dilano van 't Hoff Nederlands kampioen

De titel was voor Dilano de bekroning van een intens, spannend en mooi seizoen. Vooral de gevechten met zijn teamgenoot en kameraad Laurens van Hoepen maakten het een gedenkwaardige titelstrijd. Mede daardoor was de talentvolle Van 't Hoff opgetogen dat hij zondag in Eindhoven de zo begeerde titel bij de Mini-junioren voor zich opeiste. Dat Dilano en Laurens, zijn grootste rivaal dit seizoen, er een heel mooi sportief feestje van maakten bleek wel in de uitloopronde van de laatst race. Laurens pakte de hand van Dilano vast en stak hun armen triomfantelijk in de lucht. “We gunnen het elkaar. Laten elkaar tijdens de races ook leven”, zei Dilano over de verstandhouding tussen de twee talentjes en teamgenoten. “Wij zijn niet zo als Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de Formule 1.”

Als zoon van Alex van ’t Hoff is het overigens geen wonder dat Dilano in de kartsport is terechtgekomen. Pa reed meerdere seizoenen in de Supercar Challenge en andere internationale races en werd met een Mosler kampioen in 2008. Ook racete hij jaren met succes in een Corvette en een V8 Star. Zijn laatste race was de 24 uur van Dubai. Toen vond Alex het mooi geweest. Hij wilde zich storten op de kartcarrière van Dilano.

Dilano van t Hoff ererondje met Nederlandse vlag

Dat dit zijn vruchten afwerpt bleek zondag overduidelijk met de titel bij de Mini-junioren. Meteen in de eerste race maakte de jonge Zuid-Hollander zijn intenties duidelijk. Hij snelde naar de eerste plaats en nam zo een voorschot op de titel. Al had hij er wel voor moeten knokken. “Het regende en de baan was glad geworden. Ik ging daardoor wijd en ging Laurens naar één”, blikte Dilano terug. “Ik dacht dat ik hem niet meer terug kon pakken, maar toen ging Laurens eraf en pakte ik de koppositie terug. Toen wist ik dat ik eigenlijk al kampioen was.”

In de tweede race was het Laurens die won, en hoewel Dilano opnieuw veel punten voor het kampioenschap had gepakt, baalde hij wel een klein beetje dat hij niet opnieuw had kunnen winnen. “Ik gun Laurens de zege natuurlijk wel, maar ik had eerlijk gezegd liever zelf gewonnen.” Dat had overigens niet veel gescheeld. Want tot in de laatste ronde lag Dilano nog aan kop. “Maar in de hairpin van de laatste ronde werd ik door Laurens ingehaald. Dat was wel jammer. Gelukkig kan ik me er wel bij neerleggen.”

En ook in race drie moest hij Laurens voor zich dulden. Maar zijn tweede plek was definitief genoeg voor de titel. “Mijn start was niet zo goed. Ik viel terug naar de derde plaats.” Van 't Hof maakte nog een plaats goed, maar daar bleef het bij. “Ik heb de hele tijd in de slipstream van Laurens gereden, maar ik kwam er niet voorbij. Toen ik in de laatste lap door het zand heen ging kon ik hem niet meer inhalen en werd ik tweede.”

Hoewel Dilano natuurlijk graag de derde race had gewonnen, maakte het kampioenschap natuurlijk alles goed. Hij kreeg de Nederlandse vlag in zijn knuist geduwd en begon zo aan een prachtige ereronde. “Dat was de beloning voor een heel seizoen goed presteren. Super om dit te mogen meemaken. Zeker ook omdat het seizoen wel zwaar was. Bovendien was het mijn laatste kans bij de Mini-junioren. Ik rijd er nu al een paar jaar en ik word zo langzamerhand te lang en te zwaar.”

Voor volgend seizoen stapt Dilano over naar de OK Junior en de X30. Maar voor het zover is, gaat hij eerst nog het clubkampioenschap van de baan in Strijen rijden en als kers op de taart het superkartkampioenschap in Las Vegas in de Verenigde Staten. Dilano kijkt er naar uit: “Las Vegas is heel cool om mee te maken. In november vorig jaar ben ik er voor de eerste keer geweest en ik vond het er superleuk!”

Succesvol team

Dilano bedankt zijn teamgenoot Laurens omdat hij ‘zo’n goede teamgenoot is’, zijn monteur Willem Jan Schoots van Kartingshop.nl en monteur Cees Vos voor zijn goede humeur en grappen. Last but not least bedankt hij zijn vader en moeder.

Dilano van ’t Hoff wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door DHG, V8 Racing, ReyerParc, Kartingshop.nl en CRG.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS