Karting • GK4 Kartseries

Vica Schledz toont snelheid met P3 in kwalificatie en inhaalacties in Mariembourg

Uitgegeven door Bart • 13 april 2019 01:09 • Print artikel

Voor karter Vica Schledz werd de tweede race van het GK4-kampioenschap in het Belgische Mariembourg een leerzaam weekend. De 13-jarige coureur uit Thorn liet in de kwalificatie zien dat het met zijn snelheid wel goed zit. Met een derde plaats in de kwalificatie begon het goed, maar pech tijdens de races maakte een hoge eindklassering onmogelijk. Vica knokte zich terug en liet met fraaie inhaalacties zien dat de karter uit het team van DFK Racing ook op dat gebied sprongen heeft gemaakt.

Vica Schledz karting

Vica zette twee jaar geleden zijn eerste stappen in de kartsport. “In 2017 zijn we begonnen met Mad Croc, de importeur woonde bij ons in de straat en met een vriend zijn we een keer gaan testen. Dat was erg leuk." De eerste meters waren gemaakt en de wedstrijdsport lonkte.

"Sinds 2018 rijden we voor DFK Racing. Vanaf juni 2018 zijn we pas echt begonnen om serieus voor podiums te gaan. Dat was vorig jaar nog in de Cadet-klasse, nu rij ik in de Junior Nationaal-klasse. Ik heb veel geleerd en nu zet ik ook een inhaalactie door. Dus daar ben ik heel blij mee. Het indoorkarten heeft daarin alles veranderd. Daar leer je echt de kleine gaten zoeken en ook echt een actie door te zetten. Dat is mooi om te zien.”

En dat Vica die angst voorbij is, toont hij dit jaar in het GK4-kampioenschap. Bij de eerste race in Genk werd hij vijfde en ook in Mariembourg liet hij mooie dingen zien. Toch was er ook pech voor het Limburgse talent. “Bij de opwarmronde voor de eerste race schoot mijn wiel los. Mijn vader was vergeten om die aan te draaien en daardoor liep de velg eraf. Dat was balen en ook zonde want het ging zo goed. Ik moest er snel overheen stappen, gewoon rijden en laten zien wat ik kon. Vanaf de 19e plaats ben ik in de tweede race naar P8 gereden. Dat is zo’n grote stap en eigenlijk niet te doen. Daar ben ik echt heel blij mee.”

Vica Schledz karting

De karter uit Thorn neemt de positieve dingen mee naar de volgende race in Venray. “In de kwalificatie reed ik de derde tijd en ik heb veel inhaalacties laten zien. Toen ik uitviel, was ik wel even boos, maar ik heb die boosheid gelukkig om kunnen zetten in positieve agressie. Het was een heel leerzaam weekend. In Venray gaan we ervoor knokken om een podium te pakken. Ik heb geleerd hoe ik moet inhalen, hoe het is om uit te vallen en weer terug te knokken.”

Via een podium in Venray hoopt Vica de weg omhoog te vinden. “Ik wil dit jaar sowieso in de top 4 van het eindklassement rijden. Dat is mijn doel. Op het podium komen is mijn eerste doel en dat proberen we in Venray te halen.”

Vica Schledz wil via deze weg graag zijn team DFK Racing bedanken en ASM Autoservice.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS