Karting • GK4 Kartseries

Karttopper Nigel Hendricks dendert dominant naar eerste titel! "Dit is echt super!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2019 02:23 • Print artikel

GENK – Dat noem je nog eens in stijl kampioen worden. Karter Nigel Hendricks pakte zondag op het circuit van Genk overtuigend de titel in het GK4-kampioenschap door in de Cadet 23-klasse alle drie de races te winnen. De elfjarige rijder uit Den Bosch werd bovendien ook knap derde in de gecombineerde eindstand van de Cadet 23- en Junior Nationaal-rijders.

Nigel Hendricks

“Ik ben ontzettend blij”, zei Nigel met een grote lach. “Dit is echt super.” Om zijn schouders had hij een witte sjerp met daarop in grote zwarte letters ‘kampioen’ die zijn familie hem had gegeven. “Dit voelt heel wat beter dan wanneer je tweede of derde wordt. En dit was ook nog eens het beste weekend van het jaar.”

Dat de talentvolle Brabander erin was geslaagd weer drie manchezeges op zijn palmares bij te schrijven zei alles over zijn winnaarsmentaliteit, want Nigel hoefde eigenlijk alleen nog maar te starten om de titel te kunnen claimen. De beloftevolle rijder van topteam TK Racing had voor de races in de Genk al zo’n grote voorsprong dat de titel hem niet meer kon ontgaan. “Maar ik wou sowieso ook graag nog derde worden bij de Junioren.”

Wat zijn toch al knappe prestatie nog specialer maakte, was het feit dat hij tweede was geworden in het gecombineerde algemene dagklassement. En daarin kon hij dan nog net een verbeterpuntje voor zichzelf vinden. “In de laatste manche mocht ik als eerste starten. Ik wilde er vol voor gaan het algemeen dagklassement te winnen, maar het is jammer genoeg net niet gelukt.”

Vooral ook omdat hij dus de stand bij de Junioren Nationaal ook in de gaten hield. Hij kon dit weekeinde immers nog derde worden in de eindstand. In eerste instantie leek hij net mis te grijpen, maar toen later een concurrent werd gediskwalificeerd, had hij toch nog die podiumplaats te pakken. Zo was er alsnog sprake van ultieme blijdschap bij Nigel. “Wat een geweldig resultaat dit weekend. En van een titel word je altijd blij.”

Nigel Hendricks

Het was voor Nigel de ultieme bevestiging dat hij op de goede weg is. In 2014 begon hij met zijn sport nadat hij gekozen tussen motorcross en karten. “We gingen gewoon eens kijken wat ik leuker vond. Dat was karten. Het gaat harder en je wordt er niet zo vies van.” Dat hij al op jonge leeftijd een voorliefde had voor gemotoriseerde sporten lag voor de hand. Nigel: “Mijn opa en mijn papa hebben ook gekart en mijn andere opa heeft ook gemotorcrosst.”

Een sport als voetbal is bovendien niet aan hem besteed. “Ik vind het niks. Dan gaan ze allemaal stiekem lopen doen. Gaan ze op je tenen staan. Daar kan ik niet tegen.” En dus toog Nigel naar de kartbaan in plaats van naar het voetbalveld. Samen met zijn vader ging hij in eerste instantie eens kijken bij Roy Bergman, inmiddels zijn teamgenootje. Daarna ging het hard. Letterlijk.

Sinds vorig jaar rijdt hij voor het team van Kurt Timmermans. “Ik leer heel veel van hem. Zowel papa, die mijn monteur is, als ik. Mede dankzij hem ben ik nu kampioen!”

Nigel Hendricks wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Nedinox, AVR Autoservice, MRT Engineering, J Lensen Polijstbedrijf, Inoferro, Beekmans RVS en Auto Airco Mobiel Van der Ven, Allround, Kieskeurig Dakbeheer, Vrienden van Nigel.

Nigel wil een stapje hoger en zoekt voor volgend seizoen nog support om zijn sport nog beter te beoefenen. Wie hem wil sponsoren kan een e-mail sturen naar sponsoringfornigel@hotmail.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS