Karting • GK4 Kartseries

Kartende broertjes Laurens en Pepijn Steijger snel in Belgische Ardennen, dagzege voor Pepijn!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 november 2019 13:30 • Print artikel

SPA – Ze zijn broers uit Rotterdam, de één komt uit in de IAME X30 Junioren-klasse, de ander in de Honda Cadet-klasse en samen rijden ze het GK4-kampioenschap. Afgelopen weekeinde reden de kartende broertjes Laurens en Pepijn Steijger de vijfde ronde van het kampioenschap op het circuit van Spa. Pepijn pakte zowaar de dagoverwinning.

Laurens en Pepijn Steijger

De zege was voor Pepijn (10) overigens niet per se een grote verrassing. Zo won hij eerder dit seizoen in Genk ook al het dagklassement tijdens de eerste ronde van het kampioenschap. Daarna stond de snelle rijder van KWM Racing elk raceweekeinde op het podium. Knap, Pepijn staat nu tweede in het kampioenschap en maakt zelfs nog kans op de titel. “Het wordt spannend”, zei hij na de prijsuitreiking. “Ik ga natuurlijk proberen kampioen te worden.”

De talentvolle Zuid-Hollander is aan zijn derde seizoen als karter bezig en pas aan zijn tweede seizoen op outdoorbanen. “Ik train nog steeds weleens indoor, maar buiten rijden is veel leuker”, zei hij. “Het gaat harder en je kunt er in de regen rijden. Dan ben ik altijd snel.” Dat verklaarde voor een deel zijn sublieme resultaat op de piste in de Ardennen. Daarvoor had hij genoeg gehad aan de tweede, tweede en derde plaats in de respectievelijke manches. “En dit is één van mijn lievelingsbanen. De chicane is leuk en het is gewoon een mooie baan.”

Dat Pepijn is gaan karten, kwam door zijn oudere broer Laurens van vijftien. “Iedereen vroeg me: wanneer ga jij nou rijden”, zei Pepijn. “Toen ik acht was, dacht ik: ik probeer het ook maar eens. Dat was op de indoorbaan van Van der Ende in Poeldijk. Het ging lekker hard. Dat vond ik leuk, net zoals de competitie en het inhalen.”

Pepijn Steijger

Nu is hij dus net zoals zijn snelle broer regelmatig op Nederlandse en Belgische outdoorbanen te vinden. Laurens kart al een stuk langer. Hij begon in 2012 indoor te rijden. Een jaar later verkaste hij naar buitenbanen. Nu rijdt hij voor het tweede jaar in de Junioren-klasse. Als de meer ervaren rijder van de twee helpt hij Pepijn. “Ik geef hem tips als hij daar om vraagt”, zei Laurens. “Ik heb zelf best lang Honda Cadet gereden, dus daar heb ik ervaring mee.”

Afgelopen weekeinde ging het voor Laurens niet helemaal zoals gehoopt. Hij reed in de manches naar de achtereenvolgens tiende, veertiende en veertiende plek. Waardoor het even niet liep, wist hij niet zo goed. Hij had dit seizoen sowieso veel pech, liep tijdens een race zelfs een gebroken arm op. Dat was tijdens de start van een wedstrijd in Genk aan het begin van de zomer.

Daarvan moest hij natuurlijk een tijd herstellen. Maar van opgeven wilde Laurens niet weten. Hij is sowieso een doorzetter: een paar weken nadat hij zijn arm had gebroken, stapte hij al in de kart, vast van plan om er nog een mooi seizoen van te maken. Hij geniet nog altijd evenveel van zijn sport als in het begin. “Sneller zijn dan de rest geeft je een goed gevoel”, zei hij.

Laurens Steijger

Laurens werd ooit geïnspireerd door de Formule 1 om te gaan racen. Uiteindelijk hoopt hij de overstap te kunnen maken naar de autosport. Wanneer, dat wist hij nog niet precies. Voor nu zit hij goed in het karten. Zijn eerstvolgende race is de laatste wedstrijd in de Kart4Fun-competitie. Die wordt gehouden op circuit De Landsard in Eindhoven. “Ik heb er al lang niet meer gereden, maar ik vind het een leuke baan en meestal rijd ik daar vooraan. Ik verwacht daar dan ook om de podiumplaatsen te kunnen meedoen!”

Laurens en Pepijn Steijger worden in hun raceactiviteiten ondersteund door:
- Pensioeningang.nl
- Quick Paint
- Marko Poot Wijnhandel Slijterij
- KWM Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS