Karting • GK4 Kartseries

Henk Vuik junior maakt uitstekende progressie en kan ruiken aan het podium: "Steeds verder naar voren"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 maart 2019 20:34 • Print artikel

MARIEMBOURG – Met twee keer een finish voorin bewees Henk Vuik junior dat hij aan een rappe opmars bezig is in de kartsport. Het elfjarige karttalent uit Krimpen aan den IJssel kwam op zijn Falcon-kart dicht in de buurt van het podium tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 in de Mini Parilla-klasse. Hij keek dan ook met een voldaan gevoel terug op de races op het circuit van Mariembourg.

Vader en zoon Henk Vuik senior en junior

Inmiddels is Henk drie jaar actief in de kartsport, waarvan dit het tweede jaar in de NK's is. Hij krijgt steeds meer ervaring. Vuik junior racet voor het PDB Racing Team, net zoals zijn vader vroeger deed. “Ik leer hier veel en de resultaten worden steeds beter", zei de jonge karter direct na de finale, waarin hij dichtbij een podiumplaats kwam. "Ik rijd nu al zo’n drie jaar en ik begin het steeds leuker te vinden. Ook omdat ik steeds verder naar voren kom. Vorig jaar, aan het begin van het seizoen, reed ik nog rond de tiende plaats. Nu kan ik wel het podium halen en daar gaan we dit jaar dan ook voor, want dit is mijn laatste jaar in de Mini Parilla-klasse.”

Henk begon al op jonge leeftijd met karten. Vader/autocoureur Henk Vuik senior kocht een kart voor zoonlief op zijn zevende, om samen met broer Luuk wat rond te rijden op het terrein van het autobedrijf in Krimpen aan den IJssel. Nadat de aanschaf van een nieuwe kart werd besloten wedstrijden te gaan rijden. Dat doet Henk inmiddels bepaald niet onverdienstelijk zoals ook zondag duidelijk werd tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 in Mariembourg.

Het weer was tijdens dat weekeinde wat wisselvallig. Zo zorgde regen voor een natte baan tijdens de kwalificatie. Was dat lastig voor de tienjarige rijder? “De regen vond ik niet echt heel leuk”, zei Henk. “Maar ik ben dan wel snel. Tijdens de kwalificatie dacht ik: ‘Dit gaat best moeilijk worden’. Maar toen kwalificeerde ik me als vierde en ik dacht: ‘Wow!’. Dat had ik echt niet verwacht. Tijdens de eerste heat ging het best goed, alleen bij de start kwam ik niet goed weg omdat mijn motor een klein beetje verzopen was en toen werd ik zesde. Tijdens heat twee was het half droog en half nat, maar ik reed wel goed en zo werd ik vijfde."

Henk Vuik junior toonde een goede vorm en liet zien talent gelden in de finale, waarin hij de snelste was van een groepje dat in de buurt van het podium reed. "In de finale viel ik van de vierde naar de zesde plek terug, maar ik knokte me terug en ben uiteindelijk vierde geworden. Dat was een hele leuk race.”

Henk Vuik junior

Vader Henk had genoten tijdens de race: “Mooi hè!”, sprak de voormalige Formule Ford- en Supercar Challenge-coureur triomfantelijk. "Daar hebben we het hele weekend naartoe gewerkt en geleefd. En we hebben de hele winter getraind en hij doet aan fitness." Heeft hij progressie gezien bij zijn zoon? "Er zit een stijgende lijn in. Hij rijdt heel strak, verbetert zich stapje voor stapje. Nu proberen om bij de top drie in het Nederlands kampioenschap te komen!"

Henk Vuik junior wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Vuik Auto’s, Mercedes-Benz Specialist uit Krimpen aan den IJssel en Vuik Motorsport, constructeur van Mercedes Benz raceauto’s en replica’s van oude 190 DTM-auto’s.

Vuik gespecialiseerd in Mercedes!

Vuik heeft zich gespecialiseerd in een topmerk (Mercedes-Benz). Naast het leveren van nieuwe auto's heeft Vuik altijd een groot aantal geselecteerde Mercedes occasions en klassiekers staan voor de verkoop. In de moderne werkplaats wordt service en onderhoud gedaan. Van klassieker tot aan de nieuwste modellen. Ook lichte bedrijfswagens tot 3500 kg. Tevens voert het autobedrijf APK en SCM Keuringen uit en richt zich op Uitlezen/Programmeren, Spoelen automatische transmissies, inbouw alarm en nog vele andere werkzaamheden.

In de Motorsport afdeling worden replica's van de beroemde Mercedes 190 DTM uit de jaren 80 en 90 gebouwd, maar ook worden moderne Mercedes-Benz race-auto's en onderdelen geproduceerd.

In het Classic Center restaureert Vuik de Mercedes-Benz Klassiekers waarbij Mercedes SL de specialiteit is. Tevens heeft Vuik Auto’s een schadeafdeling. Bij Vuik Auto's vind u alles onder een dak voor uw Mercedes-Benz en u bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen.

Kijk eens op de websites:

www.vuik-autos.nl

www.vuikmotorsport.com

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS