Formule 1

Toto Wolff maakt zich grote zorgen om Red Bull-Honda: "De beste kans om wereldtitels te winnen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2018 06:31 • Print artikel

Volgens jaar rijdt Red Bull met Honda. Na drie moeizame jaren bij McLaren, lijken de Japanners de weg naar boven gevonden te hebben. Waar sommige mensen twijfelen of de overstap van Renault naar Honda de juiste is, heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff geen twijfel. Volgens de Oostenrijker geeft de Honda-krachtbron namelijk aan Red Bull de grootste kans op wereldtitels.“Dit is zeker een stap vooruit, als je er van buitenaf naar kijkt, voor alle partijen”, zei Wolff. “Het was belangrijk voor Red Bull om de fabrieksstatus te hebben. Op lange termijn is het waarschijnlijk de beste kans om wereldtitels te winnen. Op korte termijn is er misschien meer werk te doen. Maar op de lange termijn, van waaruit ik het bekijk, is het absoluut de juiste beslissing. Ik kijk uit naar de zwaardere gevechten, dus ook naar zwaardere gevecht met Red Bull-Honda.”

Wolff maakt zich dan ook zorgen dat de ‘technische capaciteiten’ van Red Bull met de middelen van Honda, op lange termijn een verbetering van het ontwerp en de krachtbron kan gaan opleveren. Toch kijkt de Oostenrijker wel uit naar de uitdaging. “Voor ons als Mercedes is het extreem belangrijk dat we topmerken in de Formule 1 hebben”, zei de Mercedes-teambaas. “Doordat originele fabrikanten zich in de sport voegen als motorenleverancier, of als het een multinational is van een wereldwijd bekend merk zoals Red Bull, des te meer we merken en sponsoren kunnen aantrekken en des te beter het is voor ons allemaal en voor de sport!”

“Ik heb ook geen twijfel dat ze competitief gaan zijn. De samenwerking tussen Toro Rosso, Honda en Red Bull gaat volgend jaar een grote stap vooruit. En met Red Bull’s technische mogelijkheden en middelen, gaan ze zeker een grote hulp zijn om de Honda krachtbron te verbeteren.”

THE SUB® Black Edition - Thuistap met elegante zwarte behuizing. Past perfect in iedere keuken! Nu 10 euro extra korting black SUB met CODE: KORTINGSCODE10

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS