Formule 1

Sergio Perez voelt zich niet beledigd door uitspraken van Helmut Marko: “Ik weet dat hij het niet zo bedoelde"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2023 15:01

MARINA BAY - Het team van Red Bull Racing domineert niet alleen de Formule 1, maar ook het nieuws. De afgelopen week was dat alleen niet heel positief. Speciaal adviseur Dr. Helmut Marko moest diep door het stof, nadat hij enkele kwetsende en volgens andere ‘racistische’ uitspraken had gedaan over Sergio Perez. Er wordt geroepen om het ontslag van Marko, maar Sergio Perez geeft aan dat hij zijn excuus al heeft aangeboden. Perez zegt dat hij het Marko niet kwalijk neemt.

Sergio Perez Helmut Marko

Vorige week deed de Oostenrijker de volgende uitspraken bij Servus TV: “Laten we niet vergeten dat hij Zuid-Amerikaans is (Mexico ligt in Noord-Amerikaan, red.) en daarom is hij niet altijd even gefocust als Max Verstappen of voorheen Sebastian Vettel. Maar racen is zijn sterke punt en hij had een heel, heel goede race. Het passeren van drie coureurs, George Russell, Carlos Sainz en Charles Leclerc was niet eenvoudig, we wisten dat ze sneller waren op de rechte stukken. In de race deed Perez alles goed en nu zijn er circuits zoals Singapore, die ze al hebben gewonnen en die beter bij hen passen.”

Deze teksten konden op flinke kritiek rekenen. Op de mediadag op het circuit van Marina Bay in Singapore wordt Perez gevraagd naar de uitspraken. Tijdens de FIA-persconferentie vertelde hij het volgende: “Het helpt enorm om de persoon te kennen, omdat ik weet dat hij het niet zo bedoelde. Ik accepteerde zijn verontschuldigingen, omdat ik Helmut ken uit de persoonlijke relatie die we hebben, en dat hij het niet zo bedoelt. We maken allemaal fouten, en wat voor mij het belangrijkste was is dat ik zijn verontschuldiging aanvaard, zijn persoonlijke verontschuldiging. Wat er daarna gebeurt en aan de mediakant, of in het publieke debat, dat heb ik niet in de hand. Voor mij is de persoonlijke relatie het allerbelangrijkste.”

Perez neemt het Marko niet kwalijk en hij voelt zich al helemaal niet beledigd door de uitspraken: "Ik voel me helemaal niet beledigd. Helmut kennende weet ik dat hij het niet zo bedoelde. En persoonlijk voelde ik me helemaal niet beledigd. Als die opmerkingen vanuit een andere achtergrond waren gekomen, zou ik ze anders hebben opgevat."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1, autoracen, motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS