Formule 1

Robert Kubica legde dit jaar het aanbod aan de kant om naast zijn verplichtingen in de F1 ook in..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2018 17:37 • Print artikel

Robert Kubica verloor dit jaar de strijd om het stoeltje bij Williams aan Sergey Sirotkin. De voormalig Formule 1-coureur wil in 2019 niets anders dan aan de start staan op de F1-grid in Melbourne. Mocht de Pool geen stoeltje weten te bemachtigen, dan is hij bereid om de Formule 1 achter zich te laten.

Robert Kubica

“Ik heb veel tijd besteed en inspanningen verricht om een nieuwe kans te krijgen in de F1. Mijn prioriteit ligt nu om op de startgrid in Melbourne te staan”, vertelde Kubica aan het Engelse Autosport. “Maar als dat niet gebeurt, ga ik voor mijzelf andere kampioenschappen overwegen of een andere rol. Zoals ik zeg, ik ben er nu op gefocust om te proberen een kans te krijgen.”

De coureur is zich er van bewust dat het tijd vraagt om op zijn oude niveau terug te komen, maar dat het hem ook irriteert dat hij op dit moment als reserve- en ontwikkelingscoureur weinig tijd op het circuit krijgt. “Als je het een lange tijd niet doet of doet zoals je het graag wilt doen, is het normaal dat je elke drie maanden door een andere fase gaat om terug in je ritme te komen en zodoende te proberen om dat gevoel zo natuurlijk mogelijk terug te krijgen”, legde de Pool uit.

“Zelfs als je de beste tennisspeler neemt en je zegt tegen hem: ‘Nu stop je 6 jaar. Zelfs zonder blessures, niets’. Daarna geef je hem een uur training en gooi je hem in de finale van Wimbledon. Dan gaat hij waarschijnlijk meer lopen worstelen dan alle mensen die geregeld spelen. Als ik zoveel meer tijd in de auto had gehad, dan was er geen enkele vraag meer over mij geweest.”

Kubica legde dit jaar het aanbod aan de kant om naast zijn verplichtingen in de Formule 1 ook het FIA World Endurance Championship te rijden. Het kampioenschap waarin Fernando Alonso met Toyota uitkomt. Het FIA WEC kan een optie voor de Williams-testcoureur zijn, mocht hij ergens anders moeten gaan kijken voor een plek. “Het is compleet anders racen, een compleet andere categorie”, voegde de Pool daar aan toe. “Het is misschien een goede uitdaging. Ik zag het met de rally, oké, rallysport is compleet anders dan racen. Endurance-races heeft misschien meer overeenkomsten met, laten we zeggen, de Formule 1, maar het is nog steeds een andere categorie. Ik denk dat nieuwe uitdagingen mooi zijn. Er is altijd iets extra’s dat je een boost geeft om daar naar toe te gaan en te zien hoe je presteert.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS