Formule 1

Opschudding over nieuwe technische F1-reglementen 2026; lichter, smaller, korter maar 'behoorlijk traag' ?!

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juni 2024 08:01

De onlangs vrijgegeven technische reglementen voor 2026 hebben voor opschudding gezorgd in de paddock en kunnen zelfs worden gewijzigd. De F1-teambazen komen daarom dit weekend bijeen tijdens de Grand Prix van Canada om mogelijke problemen met de nieuw onthulde technische reglementen voor 2026 te bespreken. Verschillende coureurs hebben hun mening gegeven over de voorgestelde veranderingen, waarbij Lewis Hamilton zijn bezorgdheid uitte dat de nieuwe auto’s ‘behoorlijk traag’ zouden kunnen zijn.

Lewis_Hamilton_portret_nr44Lewis Hamilton: “Ik heb met een aantal coureurs gesproken die de auto uit 2026 op de simulator hebben gereden en zij zeggen dat het behoorlijk langzaam is"

Volgens de voorgestelde richtlijnen van de FIA zouden de nieuwe auto’s lichter, smaller en korter zijn, wat overeenkomt met de wensen van de hele F1-paddock. De potentiële beperkingen van de nieuwe krachtbronnen, gecombineerd met zorgen over actieve aerodynamicacomponenten, hebben echter tot veel discussie geleid, aldus Express,co.uk

Lewis Hamilton zei er over: “Ik heb met een aantal coureurs gesproken die de auto uit 2026 op de simulator hebben gereden en zij zeggen dat het behoorlijk langzaam is. We zullen dus zien of het daadwerkelijk de goede richting is of niet. Maar ik denk dat het op het gebied van duurzaamheid, vooral wat betreft de krachtbronnen, het een hele gedurfde stap is en dat het de goede kant op gaat.”

Soortgelijke opmerkingen werden gemaakt door andere coureurs, en Alex Albon steunde de zorgen van Hamilton en voegde eraan toe: "Ik wil niet voor mijn beurt spreken, maar ik denk dat het heel langzaam, extreem langzaam gaat worden."

Gelukkig voor Hamilton, Albon en de andere bezorgde coureurs kunnen er veranderingen aan de horizon zijn. Volgens een rapport van het toonaangevende Engelse medium ‘Autosport’ zullen F1-teambazen een ontmoeting hebben met Stefano Domenicali, senior stakeholders en andere belangrijke leden van de FIA, om hun zorgen te uiten.

De belangrijkste kwesties werden samengevat door Andrea Stella, die opmerkte: “Nou, ik zou zeggen dat op dit moment, gezien de manier waarop auto’s in de conceptversie van de reglementen staan…de auto’s niet snel genoeg zijn in de bochten en te snel op de rechte stukken. Deze twee aspecten moeten worden heroverwogen en in evenwicht worden gebracht.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS