Formule 1

Munsterhuis Sportscars gecertificeerd als Ferrari Authorised Bodyshop

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 september 2023 09:02

Hengelo - Munsterhuis Sportscars, één van de twee officiële Nederlandse Ferrari-dealers, is door Ferrari met ingang van 1 augustus 2023 benoemd tot ‘Authorised Bodyshop’. Daarmee schaart Munsterhuis Sportscars zich bij het selecte wereldwijde gezelschap van gecertificeerde Ferrari Authorised Bodyshops dat herstelwerkzaamheden aan nieuwe en klassieke Ferrari’s mag uitvoeren.

Munsterhuis Sportscars - Ferrari Authorised Bodyshop

Als officiële vestiging voor de verkoop en aftersales van nieuwe en pre-owned Ferrari-modellen, én de officiële certificering als Classiche Workshop voor de volledige restauratie van Ferrari-klassiekers, is Munsterhuis Sportscars nu formeel ook een Ferrari Authorised Bodyshop. Een Authorised Bodyshop voert (complexe) herstelwerkzaamheden uit aan nieuwe en klassieke Ferrari’s. Hierbij valt te denken aan het herstellen van kleine schades die zijn ontstaan op een parkeerplaats, maar ook aan volledig carrosserieherstel na een aanrijding.

Munsterhuis Sportscars - Ferrari Authorised Bodyshop

Om in aanmerking te komen voor de Ferrari Authorised Bodyshop-certificering heeft Munsterhuis Sportscars - officieel Ferrari-dealer sinds 1988 - tal van investeringen gedaan. Zo heeft het bedrijf uit Hengelo allereerst de bestaande schadeherstel-afdeling volledig gerenoveerd en geüpgradet. Naast de aanschaf van de meest recente en geavanceerde apparatuur is bovendien een select aantal technici van Munsterhuis in Italië opgeleid om Authorised Bodyshop-werkzaamheden te kunnen en mogen uitvoeren. De complexe technologie van Ferrari’s modellen vraagt om gespecialiseerde kennis, expertise en toegang tot officiële gereedschappen en korte lijnen met de fabriek zelf.Munsterhuis Sportscars - Ferrari Authorised Bodyshop

“Geen Ferrari is hetzelfde. Een Ferrari is namelijk een symbool van passie en een verlengstuk van iemands persoonlijkheid. Daarom doen wij er altijd alles aan om een persoonlijke en gastvrije topervaring te bieden aan onze relaties”, verklaart Frans Munsterhuis namens Munsterhuis Sportscars. “Met de benoeming tot Ferrari Authorised Bodyshop breiden we ons dienstenpakket voor onze relaties nu opnieuw verder uit en tillen we ons servicelevel naar een nog hoger niveau.”

Munsterhuis Sportscars - Ferrari Authorised Bodyshop

Ferrari stelt internationaal hoge eisen aan de kwaliteit van haar dealernetwerk. Als gevolg daarvan mogen herstelwerkzaamheden aan de modellen van het merk enkel worden uitgevoerd door officiële dealervestigingen met het Authorised Bodyshop-predicaat. In Europa behoort Munsterhuis Sportscars tot een exclusief gezelschap van dertig Ferrari-dealers die door Ferrari zijn benoemd tot Authorised Bodyshop.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS