Formule 1

McLaren geeft tekst en uitleg over bezoek pitbox Donald Trump tijdens GP Miami na controverse

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 mei 2024 17:45

McLaren heeft zijn beslissing verdedigd om voormalig president Donald Trump te gast te hebben tijdens de Grand Prix van Miami. Het team stelt dat het 'vereerd' was om aan het 'verzoek' te voldoen voor de Amerikaan om de pitbox te bezoeken. Voormalig president Trump was zondag aanwezig bij de Grand Prix van Miami, waar de 77-jarige republikein toekeek hoe Lando Norris naar zijn eerste Formule 1-zege racete.

Lando Norris McLaren F1


Als gast in de McLaren-garage ontmoette Donald Trump winnaar Lando Norris na de race om de Brit te feliciteren. Zijn bezoek was echter niet zonder controverse. Trump, die zich opnieuw kandidaat stelt voor het presidentschap van de Verenigde Staten, vecht momenteel in de rechtbank van New York tegen 34 aanklachten wegens misdrijven die hij allemaal ontkent.

Terwijl partijdige F1-fans op sociale media applaudisseerden of McLaren juist veroordeelden voor zijn bezoek, verdedigde het team uit Woking het standpunt.

Een woordvoerder van McLaren zei: “McLaren is een niet-politieke organisatie, maar we erkennen en respecteren het ambt van president van de Verenigde Staten, dus toen het verzoek werd gedaan om onze garage op de racedag te bezoeken, hebben we dat samen met de president van de FIA en de CEO's van Liberty Media en Formule 1 geaccepteerd. We waren vereerd dat McLaren Racing was gekozen als vertegenwoordiger van de F1, wat ons de kans gaf om de techniek van wereldklasse die we in de autosport brengen te laten zien.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS