Formule 1

Max Verstappen wordt alom geprezen: "Maar je moet niet vergeten dat hij geen normale 25-jarige is"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2023 07:03

Sir Jackie Stewart kijkt met bewondering naar Max Verstappen en diens souplesse om race na race op zijn naam te schrijven. De Schot twijfelt of Verstappen nóg beter kan worden. Toch stelt de drievoudig wereldkampioen dat het in deze tijd makkelijker is om meerdere keren de WK-titel in de F1 te winnen dan in zijn tijd.

Jackie Stewart Max Verstappen

"Doorgaans ontwikkelen coureurs zich tot eind twintig. Maar eerlijk gezegd zie ik niet veel ruimte voor Verstappen om te verbeteren", steekt Stewart van wal in een interview met het Duitse Bild. Stewart benadrukt dat de Nederlander alles, maar dan ook echt alles uit zijn materiaal haalt: "Maar je moet niet vergeten dat hij geen normale 25-jarige is. Hij racet sinds zijn zeventiende in de Formule 1 en heeft veel meer ervaring dan anderen van zijn leeftijd."

"Voor Max is het zelfs iets makkelijker om meerdere wereldtitels achter elkaar te winnen dan in mijn tijd." Stewart licht toe dat dit komt doordat er tegenwoordig veel meer Grands Prix worden verreden dan vroeger: "Toen ik in 1969 voor het eerst wereldkampioen werd, reden we maar elf Grands Prix. Dit jaar bestond de kalender uit 24 races. Met dat aantal kun je een slecht weekend hebben en toch kans maken op de titel. Maar dat is maar de halve waarheid."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS