Formule 1

Max Verstappen niet bezorgd om Honda-motor: “Gridpenalty incasseren om dingen te testen”

Uitgegeven door Bart • 10 augustus 2018 10:30 • Print artikel

Max Verstappen en Red Bull stappen komend seizoen over van Renault naar Honda-motoren. Dit jaar rijdt het kleine broertje Toro Rosso met de Japanse krachtbron en de coureurs Pierre Gasly en Brendon Hartley presteren positief. Toch hebben ze allebei al de limiet overschreven voor alle zes de motoronderdelen. Volgens Max Verstappen geeft dat een vertekend beeld van de betrouwbaarheid van de Honda-motor. “Volgens mij hebben ze niet heel veel problemen gehad”, zegt de Nederlander in gesprek met Motorsport.com.

Max Verstappen


“In de meeste gevallen hadden ze toch al een mindere kwalificatie gehad, waardoor het weinig verschil maakte om een nieuw exemplaar te laten monteren. Ik ben niet heel bezorgd. Daarnaast hebben ze nog een aantal races om het pakket nog beter te begrijpen en is de motor voor volgend jaar nieuw, die is anders. Ze leren van hun fouten, dat is goed. Andere fabrikanten overkomt het ook, niet alleen Honda. Dus ik maak me geen grote zorgen.”

Volgens Verstappen kan Red Bull profiteren van de tactische gridstraffen van Toro Rosso. “Soms, als ze toch al verder naar achteren staan, kunnen ze een gridpenalty incasseren om dingen te testen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS