Formule 1

Max Verstappen content met P2 in Canada: "Had hier voor de kwalificatie voor getekend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juni 2024 21:28

Max Verstappen rijdt de snelste tijd tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Canada, maar toch is het niet genoeg voor de pole position. De tijd van 1:12.000 is weliswaar de snelste, maar George Russell reed exact dezelfde tijd. De Brit deed dit alleen enkele minuten eerder. Verstappen start de Grand Prix op het circuit in Quebec dus vanaf de tweede positie.

null

Tijdens de tweede vrije training kende Verstappen nog grote problemen. Er werd zelfs een nieuwe verbrandingsmotor in de Red Bull RB20 gestoken en daar reed de 26-jarige Limburger vandaag mee. Het was geen gemakkelijke kwalificatie, want de grip op het Circuit Gilles Villeneuve was ver te zoeken.

Toch is Verstappen na de kwalificatie enigszins tevreden en spreekt hij met F1TV: "Het is wat het is", begint Verstappen timide. “We hadden gewoon een goede kwalificatie. Het hele weekend was wat moeilijk voor ons. Voor de kwalificatie had ik zeker voor P2 getekend. Dat het zo dicht bij elkaar zat maakt het heel interessant voor de race van zondag.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS