Formule 1

Max Verstappen: "Als je de stap maakt naar Ferrari of Mercedes snapt een team het wel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 augustus 2018 04:07

Daniel Ricciardo kreeg gedurende de zomerpauze de meeste aandacht van alle F1-coureurs op zich gevestigd. Zijn overstap in 2019 van Red Bull naar Renault sloeg in als een bom. Het kwam ook voor Max Verstappen als een verassing, dat zijn teamgenoot na dit jaar het team uit Milton Keynes gaat verlaten.

Max Verstappen door Wim Boekel

“Het hele team was verbaasd en vooral omdat hij naar Renault gaat”, vertelde de Limburger tegen Jack van Gelder in het programma Peptalk “Als je de stap maakt naar Ferrari of Mercedes snapt een team het wel. Christian Horner zei het zelf, hij dacht dat het een grap was, dus dat zegt al genoeg.”

“We hebben het altijd super gezellig gehad, maar het is niet dat hij helemaal weggaat. Hij gaat naar een ander team dus hij zit nog altijd in de Formule 1", reageerde Verstappen als hem gevraagd wordt of hij het jammer vindt dat Ricciardo het team verlaat. Wat betreft zijn aankomende teamgenoot Pierre Gasly, schat hij de Fransman hoog in.

“Absoluut, anders rijd je niet in de Formule 1. Vóór de Formule 1 heeft hij al bewezen goed gas te kunnen geven. Ik ken hem al vanaf het karten, daar hebben we tegen elkaar gereden", aldus Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS