Karting • Karting Diversen

Laurens van Hoepen timmert nationaal en internationaal aan de weg: "Het gaat dit seizoen gewoon heel goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 augustus 2017 09:04

EINDHOVEN – Als karter Laurens van Hoepen zondag in Eindhoven iets bewees, dan is het wel dat hij bij de absolute nationale top hoort in de Mini Junioren-klasse. De elfjarige talentvolle rijder uit Rotterdam won tijdens de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap alle drie de races en werd zo overtuigend dagwinnaar. Maar niet alleen in Nederland is hij goed bezig, ook internationaal is hij erg succesvol en is hij vooraan te vinden in de Europese wedstrijden.

Laurens van Hoepen

"Ik ben wel blij. Ik ging hiernaartoe voor de dagzege en dat is gelukt”, zei een tevreden lachende Laurens. “Mijn ambitie is om Nederlands kampioen te worden. Dit jaar moet het lukken nadat de afgelopen twee seizoen wat problemen met de motor van mijn kart heb gehad. Het lijkt me superleuk om de titel te winnen.” Dat hij talent heeft, bewees hij afgelopen weekeinde overduidelijk. Bovendien won hij vorig jaar al het Zuid-Hollands kampioenschap en werd hij dat seizoen ook clubkampioen op de kartbaan van Strijen.

Die Nederlandse titel lijkt slechts een kwestie van tijd voor de ontketende Laurens. Maar daarmee hoeft zijn succes voor dit seizoen niet eens op te houden, want de sympathieke Zuid-Hollander gaat ook aan kop in het Europees kampioenschap. Met zijn zege in Salbris en de tweede plaats in Wackersdorf maakte hij overtuigend duidelijk wat zijn plannen zijn voor dit seizoen.

Zelfs pech brengt hem nauwelijks van zijn stuk, zoals hij bewees tijdens de EK-race in Genk. Door een crash tijdens de prefinale moest hij in de finale van de laatste plaats vertrekken en werd hij toch nog vierde. “Het gaat dit seizoen gewoon heel goed. Ik heb weer een jaar meer ervaring, word sterker; ik doe elke dinsdag en donderdag aan kracht- en conditietraining en train ook nog op de baan. Ik doe alles voor mijn sport. Ik wil heel graag ooit in de Formule 1 komen.”

Ambitie te over dus bij de succesvolle jongeling. Die ambitie bleek zondag tijdens het NK in Eindhoven. Want rustig aan doen, was er niet bij voor Laurens. Hij moest en zou winnen en deed dat dan ook drie keer overtuigend. Het bevestigde hem dat hij op de goede weg is. Om zo veel mogelijk vooruitgang te boeken reist Laurens naar vele wedstrijden op hoog niveau in het buitenland.

Want behalve in het EK komt hij ook uit in het Italiaans kampioenschap en het WSK-kampioenschap. Ook staat de grote finale van de Rok Cup op het schema. Het zijn stuk voor stuk zeer sterk bezette competities. Ze vormen voor Laurens elke keer weer een mooie testcase tussen de beste rijders van de wereld in zijn klasse. Daardoor is hij vaak in het buitenland en dan met name in Italië. Hij geniet ervan, van het reizen, de buitenlandse banen en de ferme concurrentie waardoor hij zich steeds kan blijven ontwikkelen.

Binnenkort heeft hij een race in Sienna. Een circuit waarop hij nooit eerder reed. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden, heeft hij al volop filmpjes op YouTube bekeken om zodoende de baan toch al te kunnen leren kennen. “Het is een mooie baan, maar in Italië zijn alle banen wel mooi. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”

Laurens van Hoepen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door CRG, Waterford, DHG, Porto di Lusso, JB Racing en Gamoto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS