Formule 1

Lando Norris zucht en steunt na P2 in Canada: "Het was chaos!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 juni 2024 05:03

Lando Norris speelde een hoofdrol tijdens de Canadese Grand Prix van zondag. De Britse McLaren-coureur mengde zich in de strijd om de overwinning, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een tweede plaats. Ondanks dat Norris graag had willen winnen, neemt hij genoegen met een solide tweede positie.

Lando Norris McLaren

De Britse McLaren-coureur maakte de juiste keuzes op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Een belangrijke strategische keuze gooide roet in het eten voor Norris, die na een pitstop achter Max Verstappen en Russell eindigde.

Na een spectaculaire strijd was het Verstappen die er met de overwinning vandoor ging. Norris kwam net te kort, maar was alsnog erg tevreden met opnieuw een belangrijke podiumplek: "Het was chaos, er gebeurde heel erg veel. Ik had het gevoel dat een goede race reed, van start tot finish. Mijn eerste twee stints waren heel erg sterk. Ik had een geweldige pace. Maar toen hadden we de Safety Car, in Miami hielp hij me nog, maar hier niet. Ik denk eerlijk gezegd dat het vanaf mijn kant een perfecte race was. Ik had een beetje pech, maar het is wat het is. In de auto is het tijdens deze omstandigheden heel stressvol, maar ook heel leuk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS