Formule 1

Lando Norris geeft update over zijn 'vernielde' McLaren na botsing in Oostenrijk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juli 2024 04:03

Lando Norris heeft verklaard dat zijn MCL38, die €595.000 schade heeft opgelopen in Oostenrijk. Inmiddels is gebleken dat de auto weer helemaal top is voor Silverstone nadat McLaren de auto is voorzien van een gerepareerde reservebodem.

Lando Norris en Max Verstappen f1

De MCL38 van Norris kwam in botsing met Max Verstappen toen ze streden om de leiding tijdens de Grand Prix van Oostenrijk en liep daarbij grote schade op.

Norris betreurde destijds dat zijn auto was 'vernield' en dat de 'beste onderdelen van de auto - allemaal naar de prullenbak' konden.

"Dit zijn alle onderdelen die we nodig hadden voor Silverstone. Het is niet alleen een weerslag van wat er op het circuit gebeurt, het is alles wat we nu mee moeten nemen naar Silverstone en waar we nadeel van ondervinden."

Het goede nieuws is dat McLaren genoeg reserveonderdelen had door te putten uit eerder beschadigde onderdelen die gerepareerd waren om Norris' auto weer in elkaar te zetten.

"Alles is in orde", onthulde hij tijdens de FIA-persconferentie. "Het is meer iets voor de langere termijn, het heeft meer gevolgen dan alleen dit weekend. We hebben een aantal reservevloeren die al eerder beschadigd waren en die we hebben kunnen repareren om alles klaar te krijgen. Het team heeft geweldig werk geleverd om alles klaar te krijgen."

"We wisten dat er met drie races op rij gemakkelijk dingen mis kunnen gaan en dat je gemakkelijk veel schade kunt hebben. Het is niet moeilijk om een vloer te beschadigen. Je kunt over een exit-kerb rijden en dan kan die vloer vrij gemakkelijk beschadigd raken."

"McLaren heeft er goed aan gedaan om ervoor te zorgen dat we genoeg hebben en we hebben er nog een paar voor dit weekend en een paar gerepareerde.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS