Formule 1

Lando Norris baalt na P2 achter Max Verstappen: “Ik had deze race moeten winnen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juni 2024 16:04

Lando Norris scoorde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje zijn tweede pole position uit zijn loopbaan. In de race kwam hij als tweede over de eindstreep, tot groot ongenoegen van hemzelf. Bij de start kwam hij slecht weg en viel hij terug naar de derde plek. Hij revancheerde zich goed, maar kon geen vuist meer maken in de richting van Max Verstappen.

Lando Norris

Niet alleen Max Verstappen baande zich bij de start een weg langs de jonge Brit, maar ook landgenoot George Russell stormde als een kanonskogel langs Norris heen. Norris haalde Russell na een slechte Mercedes-pitstop weer in. Door een andere strategie van McLaren wilde hij aan het einde van de race profiteren van verser rubber. Dit deed Norris dan ook, maar het gat richting Verstappen was al te groot.

In gesprek met David Coulthard, die dertig jaar geleden zijn debuut maakte op het Circuit Barcelona-Catalunya, deelt Norris verzuchtend zijn verhaal: "Ik had deze race moeten winnen”, begint Norris zijn relaas met een zelfkritische houding. “Ik had een slechte start, zo simpel is het gewoon. De auto was vandaag heel erg goed, we waren zeker de snelsten op de baan. Ik verloor gewoon veel tijd aan het begin. Dat is teleurstellend, maar er waren ook genoeg positieve punten. Er was echter één negatief puntje, en dat verpestte alles. Buiten dat moment, hebben we vandaag veel punten gepakt. Daarvoor wil ik het team bedanken, want de auto was geweldig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS