Formule 1

Kimi Räikkönen schrijft setje supersoft af en moet gokken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2018 08:25 • Print artikel

Kimi Räikkönen kwam niet verder dan de vierde plaats op het circuit van Barcelona-Catalunya. De wereldkampioen van 2007 maakte een fout bij zijn eerste run in Q3, waardoor zijn setje superzachte banden meteen was afgeschreven. De Ferrari-rijder besloot daardoor te gokken met een set van de zachte banden, waardoor hij uiteindelijk nog sneller was dan de Red Bull Racing rijders.

Kimi Raikkonen

"Bij de eerste run in Q3 maakte ik een grote fout bij het ingaan van de eerste bocht, dus wilde ik natuurlijk wat anders proberen. Ik had niets te verliezen, dus gokten we op de zachte banden. Ze voelden namelijk zeer goed in Q2."

"We hadden het moeilijk om de superzachte banden aan de praat te krijgen. Het was zeker niet de meest gemakkelijke kwalificatiesessie. Ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar het had veel erger gekund dan een vierde plaats."

"De banden zijn voor dit weekend verandert, wat daar dan ook de reden voor mag zijn. Ze zijn zeker anders in vergelijking met de vorige races, maar ze zijn absoluut niet beter geworden", zo zei 'The Iceman' ietwat geïrriteerd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS