Formule 1

Is Nederland groot genoeg? Twee Formule 1-circuits in de Flevopolder?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 oktober 2009 11:13 • Print artikel

Ook de gemeente Lelystad wil nu naar het voorbeeld van de gemeente Noordoostpolder een heus F1-circuit in Lelystad. Dit betekent dat de provincie Flevoland de keuze krijgt opgelegd om eventueel te moeten kiezen uit twee kandidaten. De gemeente Lelystad met haar initiatiefnemers zullen eerdaags een officieel verzoek indienen bij de provincie en heeft dat ook onderbouwd met een businessplan. Dat de plannen nu al naar buiten komen komt omdat de initiatiefnemers uit Lelystad partijen benaderen welke ook al betrokken zijn bij de circuitplannen bij Emmeloord in de gemeente Noordoostpolder.

Stichting Ichallenge Park Emmeloord

Zoals bekend zijn de plannen in de gemeente Noordoostpolder opgenomen in het businessplan van de stichting Ichallenge Park Emmeloord en zijn op 30 september jongstleden aangeboden aan de provincie en de gemeente. De voorzitter van de stichting IChallenge Park Emmeloord, Ed Wassenberg, met de grootste sportaccommodatie van Europa is reeds bekend met de plannen uit Lelystad en deelde RaceXpress.com het volgende mede: “De wethouder van economische zaken van de gemeente Lelystad de heer Lodders heeft de gemeente Noordoostpolder al in juli van dit jaar officieel van de plannen in Lelystad op de hoogte gebracht, dus zijn deze plannen bij ons ook officieel bekend.”

“De initiatiefnemers uit Lelystad hebben met de stichting IChallenge Park al gesproken in de zomer van 2008 met het verzoek om in het project in de Noordoostpolder te kunnen deelnemen”, verklaart Ed Wassenberg. “De zakelijke verschillen en de persoonlijke financiële rendementen welke deze initiatiefnemers wensten te realiseren pasten niet in de sportdoelstellingen van de stichting IChallenge Park. Hierop heeft wethouder Schutte van de gemeente Noordoostpolder de contacten met deze personen verbroken.”

“Natuurlijk is een ieder vrij om een plan te lanceren”, zegt Ed Wassenberg. RaceXpress.com toonde onlangs al de geweldige en vooral realistisch plannen (Klik HIER) van de Stichting IChallenge Park Emmeloord. “Wij hebben gezamenlijk met de gemeente Noordoostpolder ons plan doorontwikkeld tot een breed maatschappelijk product en dus gekozen voor een plan voor de economische ontwikkeling van de gemeente Noordoostpolder met sport, toerisme, arbeidsplaatsen en opleidingen als uitgangspunt. Het Businessplan van de stichting IChallenge Park Emmeloord is zoals genoemd al aangeboden aan de gemeente en de provincie Flevoland met het verzoek om medewerking voor de plannen bij Emmeloord.”

Overigens zegt Ed Wassenberg: “Ik ben wel blij met deze ontwikkeling. Nu gaat er duidelijkheid komen omdat de beide gemeenten en de provincie nu aanzet zijn en de druk op de kwaliteit voor de sport toeneemt. Daarom hebben wij voor de sport gekozen middels een stichting zijnde een ‘non profit-organisatie zodat de winsten worden herinvesteert in de sporten en salarissen openbaar zijn. Deze constructie heeft onder andere het circuit van Assen veel verder gebracht op de nationale en internationale sportagenda met als resultaat de economische groei voor de regio van Assen dan de ontwikkelingen in en rondom Zandvoort. Ook voor onze financiers in ons project is bovenstaande van essentieel belang”, deelde Ed Wassenberg mede.

Is Nederland groot genoeg voor twee F1 circuits? We zullen het zien. RaceXpress.com houdt u op de hoogte.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS