Formule 1

“Ik werd door vele journalisten en fans ‘Mr. Halo’ genoemd, die voorspelden dat de Formule 1 dood zou zijn als..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 oktober 2019 20:31

Vanaf 2021 komen er mogelijk 18 inch-banden in de Formule 1. Daarmee wordt dan afscheid genomen van de 13 inch-banden. Volgens GPDA-voorzitter, de beroepsvereniging van F1-coureurs, Alexander Wurz levert de komst geen voordelen op en is het slechts marketing. “We hebben te maken met commerciële beslissing die leiden tot onbalans”, aldus Wurz tegenover Motorsport-Magazin.

18 inch banden Renault


"De coureurs zijn niet blij, omdat ze zorgen voor 25 tot 27 kilo extra. Het is voor het belang van een commercieel voordeel, ze brengen een coureur niets. Ze mogen misschien wat simpeler zijn voor de aerodynamica, maar het argument telt niet. Ze zijn veel zwaarder. Ze zijn alleen een voordeel voor de marketing.”

Een punt dat de Oostenrijker niet aanhaalt, is het feit dat de F1 in lijn gebracht wordt met andere autosportklassen en de autoindustrie. Volgens hem levert dat geen commercieel voordeel. “Ik werd door vele journalisten en fans ‘Mr. Halo’ genoemd, die voorspelden dat de Formule 1 dood zou zijn als de Halo zou komen”, aldus de voormalig F1-coureur. “Maar wat we hebben gezien is dat het een paar coureurs heeft gered en de toeschouwersaantallen zijn niet naar beneden gegaan. We hebben het aangepast. Ik ben extreem gefocust op het ontwerp, maar of het een 18-inch of een 13-inch band op de auto is, als de auto met stijl is ontworpen en de races zijn gaaf, dan is het niet het item dat verkoopt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS