Formule 1

Helmut Marko vol lof over Max Verstappen, maar concludeert ook: "We moeten nu snel aan het chassis werken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 maart 2019 06:03 • Print artikel

In Melbourne reed Red Bull haar eerste race met de Honda-motor. Max Verstappen was in staat om Sebastian Vettel in te halen en leek het Lewis Hamilton met de Mercedes nog lastig te maken. Dr. Helmut Marko keek dan ook tevreden terug op de eerste F1-race van het seizoen, waarbij Verstappen een compliment kreeg.

Max Verstappen Red Bull Honda GP Australie 2019

“Het is bemoedigend voor de toekomst dat we geen enkele waarschuwing van de kant van de motor kregen tijdens de race”, vertelde Marko aan Speed Week. “Alles van het brandstofverbruik tot en met het vermogen, de batterij en alle andere motorcomponenten, was op de controleschermen steeds groen. We hadden een gat tot Mercedes, maar binnen respectabele limieten. Max startte het seizoen erg goed. Dit is hoe je titels wint, door het optimale resultaat te behalen en punten te scoren. Met onze huidige auto zijn we in staat om voor de titel te vechten.”

De ambities van het team voor 2019 worden door de Oostenrijker dan ook duidelijk verwoord: “We willen meer dan derde plekken”, vervolgde de Red Bull-consultant zijn verhaal. “Maar, het team is op de juiste weg en als we praten over de snelheid, dan zitten we wat dat betreft op gelijk niveau met Hamilton.”

Waarna Marko het toch niet kon laten om nog een sneer naar voormalig motorenleverancier Renault te geven. “Nu moeten we zo snel mogelijk aan het chassis werken”, zei Marko over de verdere ontwikkeling van de auto. “We hebben meer downforce nodig, omdat we in de recente jaren auto’s hebben gebouwd met zo weinig downforce als mogelijk. Dus de drag is niet zo fantastisch. Maar dat is nu geen probleem meer.” Waarmee de Oostenrijker dus zei dat de auto nog steeds op de Renault-krachtbron is gebaseerd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS