Formule 1

Grote Prijs Formule 1 van Singapore: "Het kan een race vol gevaar zijn en er kan van alles gebeuren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2023 20:18

MARINA BAY - McLaren F1-coureur Oscar Piastri rijdt dit weekend zijn eerste Grand Prix in Singapore en maakt überhaupt zijn eerste meters op de uitdagende stratenbaan, dwars door Marina Bay. Als kind genoot hij al van het kijken naar de avondrace, dus Piastri stapt het liefst zo snel mogelijk in om het circuit zelf aan de tand te voelen. Naar eigen zeggen heeft hij genoeg kilometers gemaakt op de simulator en is het tijd voor de real deal!

Oscar Piastri

“Ik heb altijd genoten van het kijken naar de GP van Singapore, dus ik kijk er erg naar uit om mijn debuut te maken op het Marina Bay Street Circuit”, begint de rookie van McLaren. “Ik heb vorige week tijd in de sim doorgebracht om zoveel mogelijk te leren, maar als rookie is het een circuit dat je echt in het echte leven moet rijden om ervaring op te doen.”

De Zuid-Aziatische eilandstaat kent een uitdagend klimaat met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid (check weerbericht F1 Singapore). Voor gewone toeristen al moeilijk uit te houden, laat staan als je twee uur lang in een Formule 1-auto moet doorbrengen: “Singapore biedt een aantal lastige omstandigheden, vooral met de hoge luchtvochtigheid. Het is een nieuwe uitdaging voor mij, dus daar heb ik me ook op voorbereid. Het kan een race vol gevaar zijn en er kan van alles gebeuren, zoals we eerder hebben gezien. Hopelijk komen we terug met een mooi resultaat. Ik ben klaar voor het weekend!"

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS