Formule 1

GERUCHT: Honda F1-motor zal snel 20 PK's meer hebben dan de Renault F1-krachtbron

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 september 2018 06:06 • Print artikel

Volgens Auto Motor und Sport heeft de huidige F1-motor van Honda een vermogen van rond de 715 pk. Het Duitse magazine heeft dit afgeleid van de GPS-data. Daarmee komen de Japanners nog 15 pk tekort op Renault, die over een 730 pk beschikkingen. Honda zou hard werken om over het vermogen van de Franse krachtbron heen te gaan. De nieuwe specificatie, die in oktober tijdens de Grand Prix van Amerika ge´ntroduceerd moet gaan worden, zou naar verluid 750 pk gaan leveren. Een groei van maar liefst 35 pk.

Honda Toro Rosso engine Spec 3

Daarmee komt de Japanse aandrijving nog wel tekort op de Ferrari en Mercedes, die respectievelijk 790 en 780 pk leveren. Honda heeft dan nog een gat van 30 Ó 40 pk te overbruggen tot het volgende seizoen. Maar de signalen zijn in ieder geval bemoedigend.

Volgens Ziggo Sport kan de motor zelfs al tijdens de Russische Grand Prix ge´ntroduceerd gaan worden. Doordat Toro Rosso en Honda de motor in Sochi introduceren, lopen Pierre Gasly en Brendon Hartley wel een gridstraf vanwege een motorwissel op, dit betekent dat ze tijdens de thuisrace van Honda in Suzuka, de week daarna, onbezorgd het weekend in kunnen gaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS