Formule 1

Formule 2: Nyck de Vries wordt tweede en moet George Russell voor zich dulden + UITSLAG

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2018 15:57 • Print artikel

MONTMELO - Nyck de Vries is zaterdag tweede geworden tijdens de feature race in de Formule 2. De coureur van het Prema Powerteam moest op Circuit de Catalunya nabij Barcelona George Russel voor zich dulden. Kampioenschapsleider Lando Norris eindigde knap als derde na van P8 te zijn gestart.

Nyck de Vries Prema Spanje


De Vries had een superstart en pakte meteen een voorsprong op de rest. Een halve ronde later werd een virtual safety car ingezet omdat Maximilian Gunther in bocht één met Roberto Merhi in de clinch raakte en in het grind tot stilstand kwam. Hij kon daar niet meer uit wegrijden en moest derhalve zijn race staken. Na vier ronden werd de race hervat en was De Vries opnieuw goed ervandoor. Hij sloeg onmiddellijk een gaatje van 1,5 seconden op nummer twee George Russell.

De Brit dichtte het gat in rap tempo en op het moment dat het zachtjes begon te regenen kon hij met behulp van DRS de Nederlander inhalen. Daarna volgde opnieuw een virtual safety car omdat teamgenoten Roberto Merhi en Ralph Boschung met elkaar in de clinch raakten. Daardoor raakte de laatste de boarding en viel hij uit.

Bij de hervatting ervoer De Vries direct druk van Alexander Albon die op de derde plaats reed en in de eerste bochtensectie ervoorbij ging. En jawel, toen was daar in ronde twaalf alweer een virtual safety car omdat Arjun Maini zijn Trident-bolide in bocht vijf in de bandenstapel had geparkeerd.

In de 21ste ronde slaagde De Vries erin zijn verloren plek aan Albon terug te pakken en richtte hij zich op het heroveren van de koppositie. Vervolgens reed hij zijn persoonlijk snelste ronde. In de ronden daarna was hij consequent sneller dan leider Russell. In de 25ste ronde zochten de twee vlak achter elkaar de pits op omdat Lando Norris inmiddels op nieuwe banden veel tijd goed maakte.

De twee kwamen de baan op voor de kampioenschapsleider, die als achtste gestart was en inmiddels wel dicht achter hen zat. Na een botsing tussen Vries’ teamgenoot Sean Gelael en Louis Delétraz as daar de vierde (!) virtual safety car. Vijf ronden voor het einde werd de race hervat, maar vanwege alle oponthoud was er echter nog maar drie minuten race over.

Mede daarom duurde het niet lang of De Vries plaatste een aanval bij Russell, maar hij verremde zich en bleef zo tweede. Een tweede poging kwam er niet en zo kwam de Fries als tweede over de finish.

UITSLAG (Volgt)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS