Formule 1

Ferrari moet blijven ontwikkelen om kans te maken op het kampioenschap: “Begin van het einde”

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juni 2024 16:59

Het team van Ferrari kent tot nu toe een sterk seizoen. Het team uit Maranello won dit jaar al twee races en ziet de afgelopen races het gat richting concurrent Red Bull Racing slinken. Toch ziet teambaas Frederic Vasseur ook dat McLaren dichterbij komt en Red Bull blijft ook niet op hun lauweren rusten. Vasseur is vastberaden om verder te gaan met ontwikkelen. Anders zijn ze hun kansrijke positie in het kampioenschap snel kwijt.

Ferrari Frederic Vasseur

Met een ruime achterstand begon Ferrari aan dit seizoen. De eerste paar races van het seizoen werden met ruime voorsprong gewonnen door Max Verstappen. In Melbourne schreef Carlos Sainz de overwinning op zijn naam, terwijl Charles Leclerc in Monaco op het hoogste treetje van het ereschavot mocht staan.

De verschillen in het kampioenschap worden steeds kleiner. Vasseur wil dat Ferrari door blijft ontwikkelen en daarom mogen de mannen op de fabriek niet stilzitten: "Als je denkt dat je in een goede vorm bent, dan ben je er geweest”, begint Vasseur in gesprek met Motorsport Italia. “Dat betekent dat je de dingen altijd op dezelfde manier moet benaderen, dat je jezelf constant moet blijven verbeteren, afdeling voor afdeling, en op elk gebied. Dat geldt ook voor de coureurs en de mensen op de pitmuur. Zelfs als je goed werk levert, moet je het nog beter doen een week later. Als je denkt dat we je doet goed is, is dat het begin van het einde."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS