Formule 1

Fernando Alonso heeft weinig interesse in een hoge positie in het kampioenschap: "Mijn focus is dat McLaren..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2018 07:39 • Print artikel

Fernando Alonso is weliswaar met zijn afscheid bezig uit de Formule 1, maar een zo hoog mogelijke positie in het rijderskampioenschap maakt hem niet zo veel uit. De coureur wil vooral Sauber en Force India achter zich houden in de stand om het constructeurskampioenschap.

Fernando Alonso McLaren F1

“Ongelofelijk is het niet? Het is als in 2012!”, reageerde Alonso tegen Crash.net. “Het betekent niets om als zevende in het kampioenschap te eindigen. Er is er geen reden om daar een plan voor te hebben.” De coureur benadrukte dat zijn focus alleen ligt op het consolideren van de positie van McLaren in het constructeurskampioenschap. De Spaanse coureur maakt zich met name zorgen om de progressie die rivalen Force India en Sauber maken.

“Mijn enige plan is om weer zo hoog mogelijk met McLaren in het kampioenschap te eindigen”, zei de F1-coureur. “We hebben nu een sterke uitgangspositie. We hebben mogelijk geen hoop om Renault en Haas te pakken, maar het gat tussen ons en Force India en Sauber neemt elke race af, omdat ze gedurende het seizoen steeds sterker werden. We laten ons niet pakken, dus dat blijft tot en met Abu Dhabi mijn belangrijkste doel. In het rijderskampioenschap ben ik niet echt geďnteresseerd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS