Formule 1

Extreme bandenkeuze leverde Toyota de overwinning in Fuji op! Kobayashi: "We moesten risico nemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 oktober 2018 08:03 • Print artikel

Kamui Kobayashi pakte in Fuji zijn eerste overwinning van het seizoen met de Toyota TS05 Hybrid #7. De race startte in natte condities en de Japanners maakten voor beide auto’s een andere keuze met de banden. Kobayashi kwam al na tien ronden binnen en wisselde naar de extreme regenband. Dat waren dezelfde als teamgenoot Kazuki Nakajima op de andere auto gemonteerd had staan.

Toyota


Door de safety car verloor Nakajima zijn opgebouwde voorsprong alweer na 30 minuten, omdat er de nodige brokstukken van een Ferrari op de baan lagen. Kobayashi profiteerde daarna nog meer, toen hij van de regenband direct over ging op de slicks. Nakajima bleef daarentegen op de intermediates en ging pas een aantal ronden later over op de slicks. Vanaf dat moment behield het team van Kobayashi het voordeel over de andere auto.

“We moesten vanaf P8 starten en we moesten wat risico nemen met de strategie”, legde Kobayashi aan het Engelse Autosport uit. “Dat is waarom we niet de extreme regenband namen en wat worstelden om ze op te warmen. Na twee ronden hadden we slechts dezelfde snelheid als de privateers, dus besloten we naar dezelfde compound te stappen naar de #8 auto en direct waren de rondetijden goed. We besloten naar de droogweer banden over te stappen en pakten veel posities en een gat tijdens de safety car.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS