Formule 1

Eventuele komst Max Verstappen naar Ferrari 'moeilijk te managen' - Binotto: "Ik denk dat we een toprijder en een..."

Uitgegeven door Peter Vader • 16 september 2019 10:24 • Print artikel

Mattia Binotto sluit een overstap van Max Verstappen naar Ferrari uit, omdat een relatie tussen de Nederlander en de huidige coureur Charles Leclerc te "moeilijk te managen" zou zijn. De 49-jarige Ferrari teammanager is blij met de vorm van Leclerc in zijn openingsseizoen en wil geen potentiŽle problemen in de Italiaanse renstal riskeren.

Mattia Binotto Ferrari F1 team baas

Traditionele hierarchie
Ferrari werkt traditioneel met een coureur met nummer 1 status en een coureur die ondersteunt. Binotto kijkt terug naar de periode dat Michael Schumacher jaar in jaar uit F1-wereldkampioenschappen behaalde, en beschouwt die situatie als een blauwdruk voor zijn toekomstige line-up. "Ik ben opgegroeid in de tijd van Michael. Naast hem reden Rubens (Barrichello) en Felipe (Massa). Ik denk dat we een toprijder en een tweede rijder moeten hebben, die ook races kan winnen en punten kan scoren. Net zoals Lewis Hamilton en Valtteri Bottas dat nu doen", vertelde Binotto aan La Gazzetta Dello Sport.

Om de tafel zitten
De teambaas van het Italiaanse team denkt niet dat de komst van Verstappen mogelijk is terwijl Leclerc nog bij Ferrari rijdt. "Het is heel moeilijk om twee coureurs van dit kaliber in huis te hebben. Sebastian Vettel is contractueel vastgelegd om door te rijden voor Ferrari tot het einde van het Formule 1-seizoen 2020.Ē Ondanks veel fouten in 2019 en twaalf maanden zonder winst, ziet Binotto geen reden om zijn viervoudig wereldkampioen te dumpen. "Met Sebastian gaan we rond de tafel zitten om zijn intenties en verwachtingen met de onze te vergelijken. Er is momenteel geen reden om uit elkaar te gaan, maar er zal veel gebeuren tussen nu en volgend voorjaar", voegde hij eraan toe. Ferrari heeft de weg naar de top weer gevonden, het is dus spannend wat Binotto voor de nabije toekomst in petto heeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS