Formule 1

Eddie Jordan legt uit waarom Lando Norris fout zat tegen Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2024 07:01

Eddie Jordan heeft Max Verstappen verdedigd over zijn botsing met Lando Norris in Oostenrijk, omdat alle regels zeggen dat de 'voorligger voorrang heeft'.

Lando Norris McLaren F1


Verstappen en Norris botsten op elkaar tijdens de Grand Prix van Oostenrijk toen Norris in ronde 64 probeerde Verstappen aan de buitenkant te passeren door de remzone van bocht drie.

De stewards waren niet de enigen die Verstappen de schuld gaven. McLaren tweette zelfs een analyse van 'expertkenner Anthony Davidson' om hun overtuiging te ondersteunen dat Verstappen volledig fout was. Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan is het daar echter niet mee eens.

"Max is een vechter, hij is een beer", zei Jordan op de Formula For Success podcast. "Voordat je de ring in stapt met een beer, moet je er goed op voorbereid zijn. Om de ene kant dan de andere kant op te gaan, en dan dit te spelen... Het incident zelf had zo makkelijk voorkomen kunnen worden. Als je aan het verdedigen bent en je hebt de leiding, dan is het niet anders dan de verkeersregels - de persoon vooraan heeft voorrang. Hij heeft zichzelf naar voren gestuwd, door kwalificatie of door sluwheid of door racesnelheid of wat dan ook. Hij leidt de Grand Prix. De achterblijver moet er omheen zien te komen."

De opmerking van Jordan komt na de uitspraak van Helmut Marko dat 'het waarschijnlijker was dat Norris over de schreef ging', terwijl Christian Horner vond dat de Mclaren-coureur 'zijn ellebogen tevoorschijn haalde'. Hij voegde eraan toe aan de media: "Het waren twee zware races in Oostenrijk. Het is waarschijnlijk een kater van de sprint. Max passeerde hem zonder DRS in bocht vier en toen werd hij overvallen door zijn teamgenoot, dus daar had hij waarschijnlijk een kater van."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS