Formule 1

Dr. Helmut Marko hekelt 'zielige' Lando Norris nadat Verstappen zonder de Brit de jet is ingestapt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2024 05:01

Helmut Marko klaagde dat Max Verstappen van richting was veranderd tijdens het remmen en noemde de berichten over de boordradio van Lando Norris tijdens de Grand Prix van Oostenrijk ‘zielig'.

#f1 Max Verstappen en Helmut Marko F1


Tijdens een race waarin Verstappen een voorsprong van zeven seconden uitbouwde en op weg leek naar de overwinning op de Red Bull Ring, zorgden de regerend wereldkampioen en Norris voor een thriller voor de fans na de tweede ronde pitstops.

De gemoederen liepen hoog op, niet alleen in de aanloop naar de botsing, maar ook daarna, toen Norris zei dat hij 'respect' voor Verstappen zou verliezen als de Nederlander niet toegeeft dat het zijn schuld was. Dat is echter onwaarschijnlijk, gezien de sarcastische reactie van de Nederlander op zijn straf. Maar niet alleen de coureurs waren woedend. Red Bull motorsportadviseur Marko noemde de klachten van Norris over de radio 'zielig'.

"Maar zulke dingen gebeuren en ik zou het een raceongeluk noemen", vertelde hij aan OES24. "Hoewel het waarschijnlijker is dat Norris zijn boekje te buiten is gegaan." Volgens de Oostenrijker heeft Norris' opmerking over respect de situatie ook niet geholpen. "Norris' commentaar dat Max zijn excuses moet aanbieden, helpt niet echt. Maar ze zullen elkaar ontmoeten om dingen uit te praten", zei hij. "Ze vliegen meestal samen, maar deze keer reisden ze apart. Max had een rustige terugvlucht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS