Formule 1

Daniel Ricciardo over zijn kwalificaties: "Het ziet er somber uit en Max zit daar meer bovenop, denk ik..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2018 20:25 • Print artikel

Daniel Ricciardo won de Grand Prix van Monaco en was aan het begin van het seizoen Max Verstappen de baas. Na Monaco pakten echter de donkere wolken zich samen boven het hoofd van de de goedlachse Aussie. De coureur heeft inmiddels al tien keer niet meer op het podium gestaan. Daarnaast was zijn teamgenoot bij Red Bull - Max Verstappen - hem volledig de baas tijdens de kwalificatie.

Daniel Ricciardo data analyse

“Het ziet er somber uit”, reageerde de Formule 1-coureur, toen hem door Sky Sports gevraagd werd naar zijn kwalificatieresultaten. “Ik heb een beetje het gevoel alsof ik het ongeluk over me afgeroepen heb in Monaco, omdat ik dacht ‘dit is geweldig en dit geluk gaat me de rest van het jaar doorbrengen’. Dus als er een hogere macht is, dan zocht hij letterlijk naar mij. Vorig jaar was ik niet blij met mijn kwalificatie en dacht ik aan de start van dit jaar dat ik aan wat dingen begonnen was om me te verbeteren. Maar ik heb er niet alles uit kunnen halen. Of misschien is Max gewoon veel beter dan ik ben. Ik ben nog niet klaar.”

“Ik wil niets wegnemen bij Max, want hij is zeker snel en hij rijdt goed, het is niet noodzakelijk dat hij grotere ballen heeft”, zei Ricciardo toen hem gevraagd werd of hij iets van de data van zijn teamgenoot heeft kunnen leren. “Ik heb soms het gevoel: ‘Ja, we hadden dat moeten doen’ wat betreft de voorvleugel zes klikjes in plaats van één of twee. Ik wil pro-actiever zijn als het gaat om zaken betreffende de set-up. Zodra we het doorhebben, is het eigenlijk al te laat. Max zit daar meer bovenop, denk ik.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS