Formule 1

Charlie Whiting ontkent link tussen mindere prestaties Ferrari en FIA-sensor: "Er is helemaal geen link"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2018 19:31 • Print artikel

Ferrari won sinds de Grand Prix van België geen Formule 1-race meer. Inmiddels gaat het gerucht dat de mindere prestatie van de bolide van de Scuderia komt door een door de FIA geplaatste sensor. Racedirecteur Charlie Whiting zegt dat er totaal geen link is met deze sensor van de FIA.

Charlie Whiting

“Ik weet niet zeker wat er gebeurd is”, reageerde F1-racedirecteur Whiting toen hem door Crash.net werd gevraagd naar de reden van de terugval van Ferrari. “Er is een terugval in vorm en ik denk dat er wat speculatie is vanwege deze magische sensor, die ze er van ons op moest zetten. Ik ga daar niet verder op in. Ik wil vanuit het perspectief van een motorprestatie zeggen, dat we het niet eens zijn met wat er gesuggereerd wordt. Er is helemaal geen link.” In Japan zei Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene dat lekken van technische informatie van zijn team als een serieuze zaak wordt gezien. Hij was in Suzuka met Whiting in gesprek, om samen de netelige zaak verder te bespreken.

“We spraken op zaterdagochtend en het is nu duidelijk”, legde de Brit uit. “Ik denk niet dat ik je moet vertellen wat we besproken hebben, maar het is voor beide kanten duidelijk.” De racedirecteur benadrukt dat hij niet meer details kan geven over bijvoorbeeld wanneer de tweede sensor is geplaatst.

“Nee”, reageerde Whiting. “Omdat als ik dat doe, ga ik je helaas iets vertellen over Ferrari’s auto en daarmee vertel ik ook aan de andere teams over Ferrari’s auto. Dat is niet iets wat ik kan maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS