Formule 1

Charles Leclerc zwaar teleurgesteld: "We betaalden vandaag een deel van de prijs..."

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 08:01

Het was bekend dat Ferrari last zou hebben van de lange, snelle bochten op het circuit van Silverstone, maar de rampzalige kwalificatie van zaterdag, is iets dat moeilijk uit te leggen en te rechtvaardigen is voor de Italianen. Nadat ze de hele vrijdag vergelijkende tests op het circuit van Silverstone met verschillende configuraties hadden uitgevoerd, besloten de mannen uit Maranello om de in Barcelona in FP3 geïntroduceerde specificatie achterwege te laten, een stapje terug te doen en terug te keren naar de SF-24 in de Imola-versie.

Ferrari_Charles_Leclerc_teleurstellende kwalificatieCharles Leclerc:"We betaalden vandaag een deel van de prijs..."

"Niet alleen focussen op prestaties"
Maar zelfs dit was niet genoeg om een beter resultaat in de kwalificatie te zien, met Charles Leclerc die, mede door een fout in Becketts, door Lance Stroll werd uitgesloten van Q2. Een sensationele degradatie voor de Monegask, die zich in de race van zondag dus zal moeten herstellen, terwijl hij de begint vanaf de elfde plek. "Ik denk dat we gisteren veel hebben geleerd voor het team door de configuraties van de auto's te verdelen. Dit betekent ook dat we het weekend niet kunnen optimaliseren en we ons dus niet alleen focussen op prestaties", zei de Monegask aan het einde van de kwalificatie op zaterdag

Missen met een tiende
“Het is duidelijk dat we vandaag Q3 met een tiende voorsprong misten, en het was de eerste keer dat ik met deze configuratie op een droge baan reed, na de FP3 op een nat wegdek. Dus over het algemeen hebben we moeite om het weekend te optimaliseren, maar ik denk dat wat we gisteren hebben gedaan ons op de lange termijn zal helpen. Het lijkt mij echter dat we vandaag een deel van de prijs betalen."

Ferrari at Silverstone

Terugkeer naar vorige versie
Vervolgens lichtte Charles Leclerc het gedrag van de auto toe, nadat deze terugkeerde naar de vorige versie: "Het ging iets beter en dat is de belangrijkste reden waarom we terug zijn gegaan naar het oude pakket." De Monegask betaalde voor de fout in de beslissende ronde, maar gaf echter toe dat hij vooraan heel weinig grip vond: "In bocht 13 en bocht 15 ging ik keihard rechtdoor. Ik had heel weinig grip, dus ik had veel moeite met balans en rotatie op hoge snelheid. Dus ja, ik denk dat het grootste deel van de rondetijd daaraan te danken was. Ik zal niet te veel in detail treden, maar vanaf Monaco hebben we zeker wat aan prestatie ingeboet. Wij onderzoeken het momenteel. Dit is ook de reden waarom we al deze tests doen. We kwamen tot de conclusie dat het de juiste keuze was om dit weekend terug te gaan, vooral vanwege het stuiteren."

Hopen op regen
“We zullen zeer binnenkort de juiste beslissing voor de toekomst nemen. Wat we gisteren deden, was erg nuttig om ons te helpen de juiste beslissing te nemen in de toekomst. Mercedes staat voor ons, McLaren staat voor ons, Red Bull staat voor ons en wij zijn degenen die het al twee races moeilijk hebben. Dus, zoals ik al te veel races heb gezegd, moeten we herstellen en proberen de prestaties te vinden die we niet in de auto kunnen vinden.”, aldus een getergde Leclerc, na zijn desastreuze kwalificatie. De Monegask hoopt op zondag op regen om er weer bovenop te komen: “Alles kan ons helpen. Het ergste is een normale race met voor iedereen dezelfde strategie. Dus ik verwelkom de regen als het ons helpt.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS