Formule 1

Charles Leclerc stelt Verstappen-fans gerust: ‘Vanaf Barcelona weer sterker Red Bull’

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juni 2024 15:34

Het team van Red Bull was aan het begin van dit seizoen ijzersterk. Er werd dan ook gevreesd voor totale dominantie van Max Verstappen en de Oostenrijkse formatie. Nu, na acht Grands Prix, lijkt de voorsprong nagenoeg weg te zijn. Charles Leclerc heeft het momentum nu in handen, maar verwacht dat Red Bull vanaf de Grote Prijs van Spanje de touwtjes weer stevig in handen heeft.

Charles Leclerc Verstappen

Verstappen begon dominant aan dit seizoen door de overwinningen in Bahrein, Jeddah, China en Japan. Vorige maand kwam er een einde aan de hegemonie van de Nederlander toen Lando Norris in Miami zegevierde. In Monaco won Charles Leclerc zijn thuisrace.

De Monegask verwacht niet dat hij voor de wereldtitel kan strijden. Hij denkt dat Red Bull vanaf Barcelona weer stevig de leiding zal nemen: “Wij hebben het geluk dat Imola, Monaco en waarschijnlijk ook dit circuit niet passen bij de kracht van hun auto. Ik denk dat we vanaf Barcelona meer een Red Bull gaan zien zoals we gewend zijn van begin dit jaar. Wij moeten elke kans pakken en misschien zorgen onze updates ervoor dat we voor ze eindigen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS